Nette, lette lastertraktorer

Dette er traktorene vi har testet i pulje 2. Foto: Top Agrar

Før sommeren presenterte vi første pulje av testen der vi ser på 11 traktorer med 75 hk. Denne uken kommer resten av gjengen i miniputt-ligaen.

Publisert

Tyske Top Agrar har testet 11 traktorer 75 hestekrefter og frontlaster på. Traktorene er så godt som identiske når det gjelder ytelse, men vi har delt dem inn i to grupper basert på akselavstand.

I den første delen, som vi presenterte i Bedre Gardsdrift nr. 4/2022, så vi på seks traktorer som alle har en akselavstand under 2,20 meter. I denne delen av testen tar vi for oss resten. Testen ble gjennomført i Tyskland i august 2021.

Traktor og laster

Traktorene har vært gjennom en rekke målinger, inkludert kraftuttakseffekt, spesifikt forbruk, hyttestøy, arbeidstrykk og volumstrøm på hydraulikken, løftekapasitet og svingradius. De er kjørt i frontlasterarbeid, med vanlig harv og rotorharv i tillegg til at det også er gjort målinger i transportkjøring.

Traktorer testet i del 2

  • Deutz-Fahr 5090.4 D
  • Lintrac 75LS
  • Massey Ferguson 4708
  • McCormick X5.085
  • Steyr 4080 Kompakt

Når det kommer til frontlasterne, har vi lagt vekt på dimensjoner og mål, løftekapasitet, parallellføring, syklustider, brytekraft og tippvinkel. Vi har også vurdert hvor lett det er å ta av eller på lasteren.

Tysk test

Testen er gjennomført av det tyske landbruksmagasinet Top Agrar. Det betyr at det er enkelte merker her som vi ikke finner i Norge. Vi har likevel valgt å ta dem med da vi mener det kan være interessant å se hvordan andre merker måler seg mot de vi er kjent med her hjemmefra. Vi gjør også oppmerksom på at Top Agrar har valgt å ikke rangere traktorene. Omtalene av hver enkelt traktor er derfor å anse som enkeltstående tester presentert sammen snarere enn en gruppetest der vi kårer en vinner.

Pulje 1

Omtale av de enkelte traktorene blir publisert utover i uke. I mellomtiden kan du ta en titt på traktorene vi presenterte før sommeren:

Powered by Labrador CMS