Claas sikter mot nye bredder, ved oppgradering av Volto og Disco.

Claas utvider Disco og Volto

Claas satser videre, med både små og store endringer blant storareal-utstyret for grashøsting.

Publisert

Claas Volto får nytt flaggskip i den nye toppmodellen 1500 T.

Trange vendeteiger skal bli en forenklet affære med TS følgestyring.

Med ei arbeidsbredde på 15,1 meter øker de derfor største arbeidsbredde i Volto-serien med 2,1 meter, fra foregående toppmodell 1300 T. Både 1300 T og 1500 T får et nytt ramme-konsept som skal ytterligere forbedre sprederivenes evne til å følge terrenget. 

Både 1300 og 1500 kan også utstyres med en ny type følgestyring, som skal forenkle krapp og trang manøvrering, og muliggjøre blant annet snuing på vendeteig uten behov for å lufte rotorseksjonene. Straks rotorrammene heves vil transporthjulene automatisk rette seg fremover igjen.

Sprederivene kan leveres med en hjulutrustning opp til 500/55-20. Volto 1500 får 14 stykk rotorer, Volto 1300 har til sammenligning 12 stykk. Rotorene på begge modellene har 1,5 meter diameter og 6 tindearmer. Transportbredden forblir 2,98 meter, også på nye 1500 T/TS.

Disco 8500 Trend fås med stengelbehandler.

De aller minste av Claas sine butterfly-sett i Disco-serien fås i C og RC utførelse, det være seg crimpere med enten fingre eller valser. Fokuspunkt i utviklingen av Disco 8500 C/RC Trend har ifølge Class vært lav vekt, med et tyngdepunkt nært traktoren og et lavt effektbehov. Med det påstår produsenten at man med et trekkdyr på ned mot 160 hestekrefter skal kunne håndtere ekvipasjen.

Nye Disco 9300 C/RC Comfort

Mere teknologi og behandling av graset også på de minste butterflysettene tilbys nå av Claas.

Med nye Disco 9300C/RC blir Comfort hydraulikkbetjening tilgjengelig også ved valg av nest minste arbeidsbredde, 9,1 meter. Også denne maskina er beregnet for det produsenten betegner som lettere firesylindra traktorer fra 180 hestekrefter.

Slåtteenhet-konseptet skal være utviklet med et optimalt plassert tyngdepunkt i tankene. Folding av vernedukene fås som ekstrautstyr.

Claas Disco 1100 øker arbeidsbredden

En annen ny maskin som også blir tilgjengelig med Comfort hydraulikkbetjening er flaggskipet Disco 1100. Med 10 cm lengre justeringsområde på slåtteenhetene skal også arbeidsbredden øke til maksimalt 10,8 meter. 

Arbeidsbredden kan reduseres hydraulisk og trinnløst opp til 9,60 m, slik at begge slåtteenhetene kan justeres uavhengig av hverandre eller synkront, og med det sikre optimal overlapping i trange hjørner eller når du kjører i sidehellinger.

Selv med 3,8 meter brede slåtteenheter forblir transporthøyden under 4 meter under veitransport.

Powered by Labrador CMS