Nye Rollant 630 RC Uniwrap skal være en maskin med høy bakkeklaring på tross av et lavt tyngdepunkt.

Ny kombipresse fra Claas

CLAAS lanserer nye Rollant 630 RC Uniwrap.

Publisert

Den nåværende produktserien til Claas får dermed ett ferskt innslag, angivelig med større kapasitet, bedre driftssikkerhet og bedre komfort og lavere prosesskostnader. Pressa skal kunne leveres med dekkstørrelse opp til 600/55R26,5. 

Ny pickup

Den nyeste generasjonen pick-up, Claas Multiflow med 2,10 m arbeidsbredde, skal muliggjøre enda bedre opptak av vekster som krever forsiktige behandling og bedre materialflyt. Pick-up'en i standardutførelse arbeider med fire kamstyrte tindrekker. Effektbehovet til drift av pick-up'en skal angivelig være 20 % lavere. Avtagbare avskraperbelter laget av skal forenkle adkomst ved vedlikeholdsarbeid. Som tilleggsutstyr leveres en 5-raders HD pick-up, noe som skal muliggjøre enda høyere kjørehastigheter og opptakseffektivitet.

Pick-up’en har ROTO CUT-innmating med 8 mm tykke dobbelfingre, plassert i spiralform. Med fire fingerrekker har innmatinga med 17 kniver en teoretisk kuttelengde på 63 mm, eller 44 mm med 25 kniver. Knivgruppene kobles elektrohydraulisk inn/ut fra førersetet. Alle knivene er individuelt festet og kan svinges inn og ut hydraulisk. Knivbroen senkes hydraulisk ved å trykke på en knapp på terminalen.

Bygd solid for økt driftsikkerhet

I de mest belastede drivområdene er kjedeleddene både lengre og sterkere, med større kjedehjul. Oljetanken til kjedesmøringen har blitt økt til 7,2 l. Hvert kjede har oljemengdereguleringen, dette minimaliserer sløsing av olje uten at det går på bekostning av kjedet.

Pressa har selvfølgelig sentralsmøresystem. Vil du redusere vedlikeholdsbehovet med ytterligere 10 minutter, er et utvidet sentralsmøresystem som attpåtil inkluderer hele pakkebordet tilgjengelig som ekstrautstyr.

1,25 x 1,20 og MPS Plus

Pressekammeret på 1,25 x 1,20 m har 16 profilerte presseruller av den nyeste generasjonen. Ved spesielt belastede punktene er tykkelsen på drivakslene økt til 55 mm. Baklukeopphenget er forsterket med en ramme laget av hardere stål.

Rammen er ombygget i området ved overføringstrauet. Tippetrauet skal være mere stabilt. Den nyekombipressa er tilgjengelig med MPS Plus. Det svingbare segmentet med 3 presseruller i bakluken gir ekstra trykk og harde baller ved høy komprimering fra kjernen til ytterkanten. Ved begynnelsen av utformingen av ballen stikker de tre MPS-rullene litt inn i pressekammeret. Etter hvert som ballediameteren øker, skyves rullene oppover mot sin endelige posisjon. Som et resultat av dette roterer ballen fra begynnelsen og komprimeres fra en diameter på 90 cm. Trykket kan justeres fra førersetet mellom 60 og 120 bar.

Kjent pakker

Pakkeren er fra kjennspake Uniwrap 400, men har fått ny hydraulisk brems som skal bidra til lavere forbruk av pakkeplast og mere forstrekk. Pressa skal kunne bruke ned mot 12 sekunder fra bakluka åpnes til den er stengt igjen, og pakkeprosessen skal kunne foregå med en hastighet på opptil 36 o/min. I teorien skal seks lag med plastfolie dermed kunne påføres på bare 23 sekunder med 52 % overlapping.

Pressa separat bredplast og pakkeplast, og har plass til 12 ekstra ruller med pakkeplast og to ruller med ekstra nett eller breiplast under sidedekslene.

Powered by Labrador CMS