Nå starter den store grasdemouka

New Holland traktor med grasvogn og New Holland hjullaster i drift på jordet under grasdemoen på Jæren sommeren 2021 i regi av Ålgård Landbrukssenter.

Ålgård Landbrukssenter lover Norges største grasdemo til helgen, og en rekke andre aktører drar også i gang egne demoer rundt omkring i landet.

Publisert

CF Maskin Skjerbeg og Aase Landbruk tjuvstartet det hele i dag med grasdemoer henholdsvi i Skjerbeg og på Kåsen. 

Ålgård slår på stortromma

På lørdag kjører Ålgård Landbrukssenter i gang det de lover skal bli Norges største grasdemo. De arrangerte en tilsvarende demo for to år siden og trakk da over tusen besøkende.

- Denne gangen sikter vi mot 2500-3000 besøkende, og New Holland, Case IH, Krone og Votech stiller med produktspesialister, presisjons spesialister og teknikere, sier John Magne Øgreid, markedssjef i Ålgård Landbrukssenter i en pressemelding.

Under demoen skal intet mindre enn 25 selvgående maskiner og traktorer med redskap være i sving på jordene. Det blir vist finsnittere fra både Krone og New Holland, og CNHi-traktorer fra flere ulike serier skal trekke alt fra Krone og New Holland grasredskaper og rundballepresser til gjødselvogner fra Votech og Baastrup. I tillegg blir det maskinutstilling med en rekke større og mindre maskiner og redskaper.

- Totalt havner vi på rundt 100 maskiner og redskaper. Det er også noen nyheter som skal vises, som vi ikke kan nevne ennå, sier han noe hemmelighetsfullt.

Mergento til Trøndelag

Men jærbuene er ikke de eneste som skal ha grasdemo. I Trøndelag håper de på tøvær neste uke. Da skal nemlig Akershus Traktor ha grasdemo fire dager på rad på ulike steder. 

Det starter mandag 5. juni på Mære Landbruksskole. Dagen etter finner du dem hos Terje Wikmark i Stjørdal. Onsdag er det Orkdal og Reinert Aakerholm som står for tur, før siste demoen vil være på torsdag neste uke hos Chris Ervik på Fosen.

- De største produktnyhetene, som pickupriva Pöttinger Mergento, Kuhn VBP7190 variabel kombipresse og sprederiva Kuhn GF 10803T, vil bli vist i Orkdal 7. juni, sier Arne Martin Oppegaard, produktsjef i Akershus Import.

Krone-demo i Vestfold og Østfold 

Og til slutt er det Krone-demoer hos forhandlere på hver sin side av Oslofjorden. 7. juni skal Røsholt maskin, Wam Traktorservice og Anlegg- og miljøservice ha en felles Krone-demo på Trolsrud gård i Sande,  mens Rakkestad Maskindrift drar i gang en demo neste lørdag, 10. juni.

- Grasdemoens store blikkfang vil være en Krone Big M 450 CV. Dette er en selvgående slåmaskin med en arbeidsbredde på 9,9 meter og 450 hk og en arbeidshastighet opp mot 25 km/t,  sier Andreas Næss.

Andre produkter som vil bli vist frem er Krone Swadro 880 Plus, Comprima CF 155 Plus, MX 330 lessevogn og BigPack 870 firkantpresse.

- Her vil det være mulig med testkjøring og en god fagprat med produktspesialister fra både Krone og HCP, sier Andreas Næss.

Dagen etter skal Traktor og Maskin ha grasdemo på Tingvatn. I tillegg skal Norwegian Agro Rudshøgda ha en grasdemo i Brummundal, men det blir først 22. juni.

 

 

Powered by Labrador CMS