Flere Krone Big X var i drift på samme skifte
Flere Krone Big X var i drift på samme skifte

Endelig grasdemo igjen

Ålgård landbrukssenter ble en av de første til å dra igang etter Covid 19.

Publisert

Det er tydelig at mange har savnet en skikkelig maskindemonstrasjon. I går fredag inviterte Ålgård landbrukssenter til storstilt grasdemo på Voll på Jæren, og over 500 maskininteresserte gardbrukere benyttet sjansen. Knapt 200 dekar ble lagt i markstakk under demonstrasjonen.

En av de største

Utvalget av maskiner var ganske imponerende. Flere slåmaskinkombinasjoner med og uten stengelbehandler, tre selvgående slåmaskiner, flere selvgående finsnittere og et godt utvalg river var i drift. 

Det har også i tidligere år blitt arrangert grasdemoer med flere hundre besøkende. Derfor er det vanskelig å fastslå om dette er det største arrangementet vi har sett, men imponerende var det i alle fall.

Tosifra bredde

Butterfly er snart allemannseie på Jæren. Vi fikk se fem forskjellige i drift.
Butterfly er snart allemannseie på Jæren. Vi fikk se fem forskjellige i drift.

Mange av de utstilte redskapene fra Krone hadde tosifra arbeidsbredde. Det som kanskje vakte mest oppsikt var det som sannsynligvis er en av Norges største sprederiver, med imponerende 20 meter arbeidsbredde.

Mesteparten av redskapene har allerede vært i drift. Eierne stilte selv som sjåfører på demonstrasjonen. Vante sjåfører ga et godt resultat, og resten av arrangementet var også godt planlagt og gjennomført.

Tenkte smittevern

Siden vi er i oppstartfasen av gjenåpningen ble det gjort grundige smittevernstiltak. Alle skuelystne måtte melde seg på i forkant, og det ble ført logg ved inngangen. Arrangementet var godkjent av myndighetene, og det ble satt en grense på 200 besøkende for hver runde. Derfor fordelte de over 500 besøkende seg på tre forskjellige klokkeslett.

Ålgård landbrukssenter ble en av de første som tok initiativ til en maskindemonstrasjon etter Covid. Nå ser vi at CF Maskin henger seg på, med arrangement i neste uke. 

Denne uken ble det også kjent at Agroteknikk 2021 blir en realitet. Vi har mye å se fram til, men husk å tenke smittevern enda en periode framover.

Powered by Labrador CMS