En grålakkert Votech gjødselvogn utstilt på stand under Agroteknikk 2021.
Votech gjødselvogn spesialdesignet for Norge ble lansert på Agroteknikk 2021.

Hatterud Maskin skal selge Votech gjødsel­vogner

De danske gjødselvognene får nå forhandler i Innlandet.

Publisert

Hatterud Maskin driver med litt forskjellig, både gjødselrøring og gjødselutkjøring samt veivelikehold, graving og mer til. I tillegg har de i en årrekke solgt gjødselutstyr.

I 2012 ble de eneimportør av Samson gjødselutstyr, men det varte kun fram til 2017. Da inngikk Danish Agro en avtale med Samson for både Danmark, Sverige og Norge.

Ny danske kommer inn

De siste årene har Hatterud Maskin importert og forhandlet gjødselutstyur fra Gøma. Gøma ble for øvrig kjøpt opp av Samson i 2021.

Nå er det nok en dansk gjødselvogn som skal forhandles fra Rudshøgda, og det er Votech. Det danske firmaet produserer gjødselsvogner i glassfiber til både traktor og lastebil. De har også fått laget egne "Norges-vogner", gjødselvogner som er tilpasset norske forhold, utviklet i samarbeid med Ålgård Landbrukssenter og deres kunder.

Hatterud Maskin skal ikke bare selge gjødselvogner, men også stå for service og ettermarked.

Vil bytte ut forhandlernettverket

Det er Ålgård Landbrukssenter som har importen på Votech i Norge. De håper Hatterud Maskin er den første av flere forhandlere utenfor Ålgårds egne avdelinger på Jæren.

- Ålgård Landbrukssenter er i oppstarten av å etablere et forhandlernettverk for Votech A/S. Flere forhandlere vil etableres i nær framtid, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS