Lærling Henrik Rue 2

Årets Lærling: Henrik Rue

Den fjerde av Årets Lærling-vinnere finner vi i Sandefjord. Henrik Rue (20) er lærling hos HCP-forhandler Anlegg og Miljøservice as.

Publisert

Henrik Rue, Anlegg og Miljøservice

Igjen kan vi fortelle om en beinhard intern kamp om å bli forhandlerens foretrukne kandidat til Årets Lærling-konkurranse. HCP har i alt 11 lærlinger i sitt system. Av disse ble fem nominert. At Henrik Rue til slutt gikk seirende ut av duellen, skulle således borge for kvalitet.

Født med fastnøkkel i handa

Henrik kommer ikke fra gard og har heller ingen tilknytning til gardsdrift. Så hans store mekkeinteresse kan altså ikke forklares på den måten. Vi må bare akseptere at han alltid har vært genuint opptatt av alt som durer og går. At han valgte å kaste seg over landbruksmaskiner, skal bøndene i Vestfold bare prise seg lykkelig over.

Gir hele armen for faget

Så opptatt av faget er Henrik, at han ikke finner plass til noen annen hobby. Han kommer i alle fall ikke på noen sånn på stående fot. Så vi er rimelig sikre på at bransjen får beholde ham i mange gode år etter at læretida er overstått!

Premier venter

Både Stian og de seks andre «Årets Lærling»-vinnerne blir behørig hyllet på festmiddagen under Agroteknikk på Lillestrøm, torsdag 15. november. Foruten diplom og heder, vanker det en tur til landbruksutstillinga Sima i Paris på nyåret.

Desentralisert jury

Vinnerne er plukket ut blant medlemsbedriftene i Traktor og Landbruksmaskin Importørenes Forening (TLIF) og fra Redskapsfabrikantenes Landslag (RL). En internjury hos de fem importørene AK, Eik, Lantmännen, FK og HCP har kåret hver sin beste lærling, mens en annen jury har plukket ut to verdige vinnere fra RL.

Dette la juryen vekt på

For å kunne delta i kampen om «Årets lærling» må du ha stått i læra siden nyttår. Juryen la deretter ti punkter til grunn for kåringa med muligheter til å gi fra ett til fem poeng på hvert punkt.

  1. Trivsel og samarbeidsevne
  2. Punktlighet
  3. Orden
  4. Evne til å se og å løse oppgaver sjøl
  5. HMS-holdning og -kunnskap
  6. Faglig utvikling
  7. Kvalitet på eget utført arbeid
  8. Evne til å planlegge og å disponere tid
  9. Bruk av opplæringsbok og loggføring
  10. Interesse for yrket
Powered by Labrador CMS