Vi så denne Kuhn VBP 7190 på Sima i Frankrike.
Vi så denne Kuhn VBP 7190 på Sima i Frankrike.

Ny kombipresse fra Kuhn

Kombipressene i 7100-serien fra Kuhn er nykonstruerte nesten fra bunnen.

Publisert

førsteVi tok den nye pressa nærmere i øyesyn under Sima i Frankrike. Det er lagt vekt på kapasitetsøkning i alle ledd når Kuhn nå kommer med ny kombipresse.

Blant annet skal nå åpning/stenging av bakluka og overføring av ballen fra pressekammer til pakkebord gå vesentlig raskere.

Nytt og kjent

Innmaterrotoren har fått større diameter og tre tinderekker. Knivbrua har 23 kniver og kan kjøres med 7, 11, 12 eller 23 kniver aktive. Kammertrykket har tre grunninnstillinger for henholdsvis halm, tørt gras og vått gras. I tillegg er funksjonen i-Dense standardutstyr, der sensorer måler fuktigheten i materialet og tilpasser kammertrykket deretter.

Pressene har fire belter, og trykket i kammeret blir opprettholdt av to beltestrammere. Pressene har det kjente pakkesystemet Twin-Reel, der nettbindingen er erstattet av to vanlige filmruller, i motsetning til flere av konkurrentene som bruker en rull med bredplast.

Kuhn 7160 kan presse baller med opptil 160 centimeters diameter mens 7190 kan gå opp til 190 cm. Kammerbredden er 120 cm på begge.

Blir å se på Agrisjå

Med standard dekkdimensjon 500/60-22,5 holder pressa seg akkurat innenfor tre meters transportbredde. Som ekstrautstyr kan du få den med dekkdimensjonen 600/50-22,5 leveres. Alle fire hjul har bremser.

Det er stor interesse i markedet for denne pressa og vi har allerede solgt flere for levering i 2023. Vi kunne solgt flere, men på grunn av at kapasiteten hos fabrikken er fylt opp så får vi ikke flere for levering til sesong 2023, forteller Arne Martin Oppegaard, produktsjef for Kuhn i Norge,

Powered by Labrador CMS