Ålgård Landbrukssenter skal selge grasutstyr fra Krone.
Ålgård Landbrukssenter skal selge grasutstyr fra Krone.

Ålgård bytter til Krone

Ålgård Landbrukssenter skal selge grønne grasredskaper i framtida.

Publisert

Brikkene faller sakte, men sikkert, på plass etter exiten fra A-K-kjeden i fjor. I dag ble det kjent at Ålgård Landbrukssenter har signert avtale med HCP om salg av Krone grasredskaper for hele Rogaland.

Ifølge Anniken Øgreid er de første trailerne med utstyr nå på vei til Rogaland og redskapene skal være klare til den kommenede sesongen.

Satser på service

Rask hjelp er viktig for de som driver med innhøsting. Ålgård Landbrukssenter forteller at de allerede er oppe og går med delelager og kursing av de ansatte. Deleforsyningen på spesialbestillinger vil komme enten fra HCP i Danmark eller direkte fra fabrikken i Spelle.

– Det går allerede mange store Kroner-maskiner på Jæren, både maskiner som er solgt fra oss og bruktimporterte. Disse vil nå få en kraftig forbedring av både dele- og serviceoppfølgingen, sier Lars Wear i HCP.

Unik situasjon

HCP har i en årrekke slitt med å få skikkelig fotfeste i Rogaland. Mange har sett potensialet for HCP-produkter på Jæren, og flere har prøvd seg. De har i dag en forhandler på Helleland, men Ålgård står altså fritt til å selge Krone i hele Rogaland.

– Det er et stort marked på Jæren og et stort potensial for Krone. Da Ålgård gikk ut av A-K-kjeden, åpnet det seg en mulighet, sier Wear.

Han avkrefter samtidig at dette betyr en endring i strategien hos HCP.

– Det blir nå kanskje spekulasjoner om Krone skal selges utenfor HCP andre steder også, men det har vi ingen planer om. Nå åpnet det seg en unik mulighet med en stor forhandler i et viktig område, og da måtte vi ta den avgjørelsen som var best for Krone.

Ikke inn i HCP

At Ålgård nå skal selge Krone, betyr imidlertid ikke at de er på vei inn i HCP-kjeden. De skal forbli en selvstendig forhandler.

– Det er kun dette merket vi har skrevet kontrakt om, sier Øgreid, noe som blir bekreftet av Lars Wear.

– Vi har ikke hatt noen dialog på andre produkter enn Krone, sier han.

Mellom kortene kan vi altså lese at det neppe blir Deutz-Fahr eller Zetor som skal inn på traktorsiden hos Ålgård landbrukssenter. Hvem som skal trekke utstyret fra Krone er altså fortsatt et ubesvart spørsmål.

Powered by Labrador CMS