Både Felleskjøpet og Norwegian Agro melder om økt interesse for finsnittere. Foto: Produsentene

Stadig flere vil ha sjølgående finsnittere

Felleskjøpet har aldri møtt så stor interesse for finsnittere som nå, og Norwegian Agro oppretter kompetansesenter for finsnittere.

Publisert

– Det har blitt en veldig stor interesse for finsnittere, sier Bård Svarstad, produktsjef i Felleskjøpet.

De startet opp med finsnittere først i 2012, og etter å ha jobbet fram produktet over noen år, ser de nå resultater. Det går nå rundt 20 John Deere-finsnittere som er solgt nye fra Felleskjøpet rundt omkring i Norge, med unntak av Nord-Norge.

– Vi har også solgt flere er solgt til 2021-sesongen. Vi har snakket mye om grovfôrøkonomi i det siste, og mye av interessen har kommet siste året. De som kjøper dem er gjerne enten entreprenører eller bønder som vil bruke dem i egen drift og som kjører i tillegg, sier Svarstad.

Både nytt og brukt

Også Norwegian Agro merker en betydelig økt interesse for sjølgående finsnittere

– Interessen gjelder både nye og brukte maskiner, sier Hans Andreas Høie Horgen, produktsjef i Norwegian Agro for Claas Jaguar hos Norwegian Agro.

Det skal nå være rundt 60 finsnittere av typen Claas Jaguar i Norge, men for å møte interessen også for brukte maskiner, har de nå begynt å importere brukte maskiner fra Danmark. Så langt er sju-åtte brukte finsittere hentet inn til 2021-sesongen, mot to til fire tidligere år.

Oppretter kompetansesentre

For å styrke seg på finsnittere oppretter Norwegian Agro nå det de kaller for kompetansesentre hos fem utvalgte forhandlere. Dette betyr i praksis at personellet kurses ekstra på for- og ettermarkedet og at forhandlerne sikrer seg flere reservedeler og spesialverktøy til maskinene.

– Når du kjøper en sjølgående finsnitter, er du opptatt av tre ting: oppetid, oppetid og oppetid. Har du slått ned flere hundre mål med gras, ligger store verdier i potten, og maskinen må fungere, sier han.

Det er forhandlerne Bergan Maskinsalg, CF Maskin, Lena Maskin, Torland Maskin og Velde Maskin som nå skal styrke seg på finsittere. Dette er naturlig nok forhandlere som har finsittere gående i sine distrikt.

Powered by Labrador CMS