Anniken og John Inge Øgreid skal fortsatt selge New Holland selv om de nå åpner egen Case IH-avdelinge.

Ålgård Landbrukssenter får enerett på Case IH i sør og åpner Case IH-senter

Ålgård Landbrukssenter blir den eneste importør av Case IH i regionen Rogaland, Agder og sørlige deler av Telemark og Vestfold.

Publisert

- Ålgård har vært en relevant importør for Case IH siden juli 2021, og fra første juni 2022 blir Ålgård Landbrukssenter den eneste ansvarlige importør av Case IH i Rogaland, Agder og sørlige deler av Telemark og Vestfold.

Det skriver Case IH i en pressemelding som nylig har gått ut.

- Vi har samarbeidet med Ålgård Landsbrukssenter siden juni 2021, og etter vår mening er de en viktig spiller i det norske markedet med full oppmerksomhet på hele traktorens livssyklus. Vi kommer til å jobbe tett sammen med dem for å sikre best mulig opplevelse både for dagens og for framtidige kunder, sier Patrick Timmermann-Hansen fra Case IH.

- Viktig med stort nok distrikt

- For oss betyr dette at vi har enerett i dette distriktet. Det er viktig for oss som importør at vi har et stort nok distrikt slik at vi kan ivareta kundene våre, sier Anniken Øgreid.

I dag har Ålgård en avdeling, men de åpner snart avdeling nr. 2. Begge avdelingene ligger imidlertid på Jæren, og per i dag har de ikke noe eget salgsapparat i Agder-området. Ligger det i kortene at det kan komme en avdeling nr. 3?

- Vi vil øke salgsapparatet framover. Akkurat hvordan det vil skje, kan jeg ikke uttale meg om ennå, sier Anniken.

Ny avdeling blir Case IH-senter

Nyheten kommer omtrent samtidig som Ålgård Landbrukssenter skal åpne dørene til den nye avdelingen på Ree utenfor Bryne. Det skjer tirsdag neste uke, og i følge Anniken Øgreid venter de besøk fra flere av produsentene de fører, inkludert representanter fra CNH Industrial.

- Ordfører åpner avdelingen offisielt klokken tolv, sier Anniken Øgreid.

Avdelingen har fått ny skilt med Case IH-logoen prominent plassert utenfor. Det har fått flere til å undres om Ålgård framover kun skal selge Case IH, men Anniken kan bekrefte at de fortsatt skal selge New Holland også.

Avdelingen blir imidlertid et eget Case IH-senter.

- Vi er stolte over å ha åpnet det første rene Case IH-senteret i Norge, sier Anniken.

De to CNH-merkene vil bli splittet mellom de to Ålgård-avdelingene. Ser vi nå starten på en større splittelse av de to merkene i Norge, slik vi har sett i Sverige og Danmark?

Dette er bakgrunnen

Ålgård Landbrukssenter var i mange år en del av A-K maskiner, men trakk seg ut av kjeden sommeren 2020.

Et halvt år senere ble det kjent at Ålgård Landbrukssenter ble ny importør av New Holland anleggsmaskiner. Når Øgreid samtidig var tydelig på at de ønsket å ha et traktormerke i stallen, ble det et startsskudd for spekulasjoner og ville gjetninger om hvilket merke og hva det ville bety for andre i bransjen. Det ble ikke akkurat mindre spekulasjoner da det noen måneder senere ble klart at Ålgård Landbrukssenter hadde signert avtale med HCP og fått ja til å bli forhandler av Krone grasprodukter.

I juli 2021 kom svaret mange hadde ventet på: Ålgård Landbrukssenter har fått avtale om å bli parallellimportør av CNH-traktorer sammen med A-K maskiner.

Det har igjen fått konsekvenser for A-K maskiner, som da opplevde at avtalen de hadde med CNHi måtte reforhandles. Forhandlingene skulle etter planen vært avsluttet etter sommeren 2021, men har vart fram til våren 2022. Parallellt med dette har A-K maskiner vært involvert i en rekke rettsaker mot flere av deres egne frittstående forhandlere.

Powered by Labrador CMS