Her kommer Ålgård Landbrukssenter avdeling Jæren til høsten.

Ålgård landbrukssenter med ny avdeling på Jæren

Ålgård skal åpne ny avdeling for å styrke seg i markedet og mener de har funnet den perfekte beliggenheten.

Publisert

– Det å drive større enn i dag er en drøm vi har hatt lenge, men vi har ikke hatt mulighet til det med de rammene vi har hatt. Nå som vi står på egne ben, er vi i en helt annen posisjon og vi ønsker å komme enda tettere på kunden, sier Anniken Øgreid.

Hun refererer til at de i fjor sa opp avtalen med A-K maskiner etter over 20 år og fra januar av har drevet som frittstående forhandler. Nå er ambisjonen å bli mer enn dobbelt så store som i dag.

– Med to avdelinger styrker vi satsningen på å bli en enda større aktør i landbruket. Bonden er fortsatt vår primærkunde, i tillegg til at vi også satser stort på entreprenører og kommuner. Begge avdelingene ligger veldig godt til langs begge de to største hovedfartsårene i Rogaland, sier Øgreid.

Bygger nytt på Ree

Planleggingen av den nye avdelingen på Ree er godt i gang.

Den nye avdelingen skal ligge på Ree utenfor Bryne, rett ved riksvei 44. Her skal de bygge nye lokaler, hvor det vil bli full drift slik de har det på landbrukssenteret i dag.

– Vi bygger et nytt og moderne bygg som inneholder verksted, salgsavdeling og butikk, sier Øgreid.

Selv om den nye avdelingen ikke er planlagt å stå klar før i oktober, har de allerede begynt å ansette nytt personell. Så langt er to stykker ansatt og flere vil komme til.

– Det gjør vi for å la dem bli kjent med kulturen vår, med produktene og med kundene. Det er en god investering å la de ansatte få god tid til å bli kjent, sier Øgreid.

Traktormerket fortsatt hemmelig

Men på spørsmålet som er det alle kanskje lurer mest på, nemlig hvilket traktormerke de skal selge framover, holder Øgreid kortene fortsatt tett til brystet.

– Vi sitter trygt med den avgjørelsen som er tatt, og plan A er i boks, men vi må bare respekterer av leverandøren ønsker å ta den tiden som trengs for at alt skal bli gjort riktig, sier hun.

Powered by Labrador CMS