Hvordan gikk det da Case IH og New Holland skilte lag i Sverige?
Hvordan gikk det da Case IH og New Holland skilte lag i Sverige?

Slik gikk det etter skilsmissen

For tre år siden gikk Case IH og New Holland i Sverige hver til sitt. Vi har sett på hvordan det gikk og om samme løsning er aktuell for Norge.

Publisert

I 2015 ble det klart at CNH Industrial sa opp avtalen med den svenske importøren Söderberg & Haak. Fra 2017 har de to merkene blitt solgt gjennom hvert sitt forhandlernett i Sverige, der CNH selv har direkte kontakt med forhandlerne. Slik har det for øvrig vært i Danmark i flere år.

Så hvordan gikk det?

– Etter et par år, der markedet og forhandlerne har omstilt seg til det nye opplegget, ser vi en meget positiv trend for Case IH, med en markedsandel på traktorer i 2018 på rundt ni prosent, forteller Morten Nørtoft Jørgensen, Marketing Manager Nordic & Baltic

Han legger til at de også merker at forhandlerpersonalet som nå altså kun jobber med et av CNH-merkene, har større fokus.

– Det er klart at en slik omveltning i markedet tar tid, og vi har fortsatt områder i Sverige hvor på det ene eller andre merket kunne ønsket oss en større tilstedeværelse. Heldigvis har vi underveis i prosessen fått flere nye og dyktige forhandlere, sier han.

Ikke aktuelt i Norge

Selv om resultatene i Sverige har vært grei, ser ikke Nørtoft Jørgensen dette som en mal for Norge. Han svarer klart og tydelig nei på spørsmålet om de vurderer det som aktuelt å skille Case IH fra New Holland her til lands.

– Norge er på mange måter et annerledes marked enn Danmark og Sverige. Geografien alene gir noen helt andre utfordringer, og med et ønske og behov for å være tett på kundene våre krever det en samarbeidspartner som kjenner landet og markedet, sier Nørtoft Jørgensen, som altså mener at de har nettopp det i A-K maskiner.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS