Det første eksemplaret av den nye 6R-serien står allerede hos Felleskjøpet Agri på Kløfta. Her under lanseringen tidligere i dag.

Nye John Deere 6R er her - og den er allerede i Norge

Den populære 6R-serien fra John Deere får nytt design og fire nye familiemedlemmer. Besøkende på Agroteknikk blir blant de første i verden som får se det nye designet.

Publisert

Den siste tida har John Deere fornyet flere serier, som både 7R og 8R. Nå har turen kommet til 6R. Traktoren får nytt utseende, inspirert av storebrødrene, og du har flere valgmuligheter enn før.

John Deere deler traktorene inn fire rammestørrelser: kort, medium, lang og ekstra lang. Det er traktorer med kort og medium ramme som nå blir lansert. Disse har en akselavstand på henholdsvis 258 cm og 276,5 cm. De nye modellene heter 6R140, 6R150, 6R155 og 6R185, og de har en makseffekt fra 166 til 234 hestekrefter.

6R får fire nye modeller. Foto: John Deere

Observante lesere legger kanskje merke til at 6R skifter modellbenevning. 6250R vil eksempelvis fra nå av hete 6R250, akkurat som vi kjenner fra 7R- og 8R-serien. Det samme gjelder for de andre traktorene i 6R-serien.

Får konkurranse

I dag er 6130R den største firesylindra modellen med kort ramme. Modellen har vært populær i mange år i Norge, men nå får den kanskje konkurranse. To av de nye modellene, 6R140 og 6R150, kommer i samme størrelse som dagens 6130R, men den største yter maks 177 hk.

Tore Glærum, produktsjef John Deere.

Tore Glærum, som er produktsjef for John Deere i Felleskjøpet, forteller at dette er noe det norske markedet har ventet lenge på.

– 6R er en av de mest allsidige traktorseriene på markedet, med fire rammestørrelser og hele 14 modeller fra 110 til 300 hestekrefter. Uansett om du er husdyrbonde, grønnsaksdyrker, kornbonde eller entreprenør, kan du finne en 6R som er laget for deg, sier Glærum.

Sterkere i mellomklassen

De to siste nykommerne i 6R-serien har det som John Deere kaller for medium ramme. Disse to har en sekser under panseret. Modellene 6R165 og 6R185 har samme størrelse på ramma som dagens 6155R. Modell 6R185 har en maks ytelse på 234 hestekrefter inkludert ekstraeffekt. Dermed blir også dette to relativt kompakte kraftpakker.

I tillegg til de fire nye modellene, får 6R nytt utseende inspirert av de to større seriene. Instrumentpanelet er flyttet fra dashbordet og til A-stolpen for bedre sikt framover, slik vi har sett på andre serier fra John Deere. Hytta på nye 6R har et volum på 3,33 m³, og støynivået ligger på 71 dB(A).

Ny joystick

Kjørespaken CommandPro til venstre blir med videre, og den nye joysticken sees til høyre.

Etter ønske fra kunder har John Deere utviklet en ny joystick for betjening av frontlaster eller andre funksjoner, som hydraulikkuttak, AutoTrac eller Isobus. Det viktigste er kanskje at du nå også kan betjene vendegir fra joysticken. Det er praktisk under lasterarbeid.

Kjørespaken CommandPro blir også med 6R-serien videre. Denne er godt kjent fra før. Med denne kan du betjene transmisjonen, og du har 11 programmerbare knapper til blant annet trepunkt, kraftuttak, hydraulikkuttak, autostyring, Isobus.

Nå trenger du heller ikke å gjøre like mange innstillinger på jordet. Oppgaver du har planlagt og lagt inn i Operations Center dukker automatisk opp i Gen4-terminalen når du kjører inn på jordet. Du trenger bare å klikke en gang for å bekrefte innstillingene før du begynner arbeidet.

Større utvalg av transmisjoner

Noe annet som er nytt er at du kan få 6R med CommandQuad Plus, en transmisjon med automatisert giring. Dette kommer i tillegg til dobbelkløtsj-transmisjonen, DirectDrive og den trinnløse AutoPowr-kassa du kan få fra før.

Foto: John Deere

Ekstraeffekten, som John Deere har valgt å kalle Intelligent Power Management, var tidligere kun tilgjengelig under kraftuttaksarbeid eller i transport på 6R. På de sekssylindrede modellene vil ekstraeffekten nå også blir aktivert under arbeid som inkluderer hydraulikk. Det kan være nyttig hvis du for eksempel kjører luftassistert såmaskin.

Du kan få maksimalt seks uavhengig styrte hydraulikkuttak som leverer opptil 160 l/min på 6R-serien.

Kommer til Agroteknikk

Felleskjøpet har fått levert en av traktorene med det nye designet rett fra fabrikk for å kunne vise fram nyheten på Agroteknikk. Modellene med de nye effektklassene blir riktignok ikke å se der, men de skal stille ut en 6R215, som har en makseffekt på 259 hk og alle de nye finessene som den oppdaterte 6R-serien bringer. Dermed blir Agroteknikk den aller første messa i verden som kan vise fram nye 6R-serien.

Powered by Labrador CMS