Nyheter for 6M og 7R

6M-serien blir bedre utstyrt, og 7R får et nytt flaggskip på 350 hester.

Publisert

I forkant av pressekonferansen torsdag, la John Deere ut bilder og informasjon om 6M-serien i deres media-bibliotek.

AutoPowr og AutoTrac

Der kunne vi lese at de firesylindrete 6M-modellene, fra 6090M til og med 6140M, nå også skal kunne fåes som trinnløs (ikke 6145M). Tidligere har det kun vært manuelle girkasser som PowerQuad, CommandQuad og AutoQuad på disse, også på den nye serien som ble lansert i fjor høst.

Nå skal du derimot kunne krysse av for AutoPowr når du bestiller en 6M. Noe annet som er nytt på lista over ekstrautstyr til 6M er at AutoTrac, eller autostyring, er implementert inn i displayet i hjørnestolpen. Displayet ble flyttet hit i høst, da tidligere 6M hadde det gamle displayet i rattkonsollen. Du trenger ikke lengre kjøpe et ekstra display for AutoTrac, alt gjøres i hjørnestolpen ved hjelp av det velkjente hjulet i høyreskjermen. Alt som trengs, i følge John Deere, er antenne. Dette er gjort for å kunne tilby autostyring for en rimeligere penge, i følge John Deere blir dette rundt 3000 euro rimeligere.

Nye 7R 350

John Deere slipper også nå nyheten om deres nye flaggskip i 7R-serien. Også denne serien ble oppgradert i fjor høst, men da med 330 som største modell. Nå kommer det en enda større 7R, nemlig 350.

Denne har, ganske selvsagt, 350 hester, men samme 9 liters motor som i 330. Maks effekt er 385 hester med såkalt "Intelligent Power Management", og gir et forhold mellom kraft og vekt på 29 kg/hk.

AutoPowr er standard på 350, og velger du girkasse med makshastighet på 40 km/t, samt bremser på framhjulene, øker tillatt totalvekt med to tonn.

7R-serien, samt 8R og 9R, vil nå også få fordoblet fabrikkgaranti til to år eller 2000 timer. Den nye storebroren i 7R-serien vil kunne bestilles fra i sommer.

Mer utstyr på sprøyta

Store, dyre sprøyter har de siste årene blitt pakket med forskjellig utstyr. Dette har John Deere hatt på sine store trailersprøyter, samt de selvgående, en stund. Nå kommer flere av disse funksjonene også i det som John Deere kaller "mellomklassen". De to nye modellene, R732i og R740i, har henholdsvis 3200 og 4000 liters tank. Relativt store etter norsk målestokk. Bombredde kan variere fra 18 til 30 meter.

Disse sprøytene kan nå kjøpes med seksjonsinndeling per dyse, rask og automatisk fylling på opptil 600 liter i minuttet og automatisk vasking. For å nevne noe. Trykkregulering med pumpa er nå borte på grunn av at sprøyta har to pumper. Disse driftes hydraulisk via load sensing. I stedet for å endre dosering med trykk ved endringer i framdriftshastighet, endres nå heller hastigheten på pumpa.

Powered by Labrador CMS