Pöttinger lanserer såmaskiner med lavere effektbehov

De nye Classic-modellene inngår i den luftassisterte såmaskin-serien, Terrasem fra Pöttinger. Classic har ikke skåler eller tinder som bearbeider jorda. Det reduserer både vekta og trekkraftbehovet.

Publisert

Classic er tilgjengelig med arbeidsbredder fra fire til seks meter. En av forskjellene mellom Terrasem og Terrasem Classic er at sistnevnte stiller større krav til forberedelse av såbed. Samtidig krever ikke Classic modellen like mye av traktoren som skal dra. Effektbehovet på Classic 4 m er 110-160 hk. En vanlig Terrasem med samme bredde bør ha 160-200 hk. Classic er også lettere fordi den ikke har noen ramme til skåler eller tinder foran, men det er mulig å montere sloddeplanke.

To radavstander

På de nye modellene kan du velge mellom Classic og Classic Fertilizer. Den første er ei ren såmaskin og den andre er ei kombisåmaskin. Disse maskinene er foldbare og har en transportbredde på 3 m. Når det gjelder radavstand har du valget mellom 12,5 og 16,7 cm.

Fleksibelt sprøytespor

Går du for IDS-systemet trenger du ikke tenke på at bombredda på sprøyta må gå opp med såmaskina. Det sitter en elektrisk motor per sårør og maskina regner ut hvilket rør som skal være stengt basert på innstilt spor- og bombredde. Du må imidlertid så i fra en kant. Dette gjør at du for eksempel kan legge sprøytespor på 21 meter med ei såmaskin på 4 m. Hvis mange rør er stengt samtidig, vil systemet også tilpasse såmengden.

Det er mulig å utstyre Classic-modellene med et Tegosem 500-aggregat for startgjødsel eller såing av dekkvekster. For å endre mellom startgjødsel og dekkvekster flytter du fire sårør, to på hver side av maskina.

Powered by Labrador CMS