Kubota har nærmest doblet seg fra i fjor.
Kubota har nærmest doblet seg fra i fjor.

Traktormarkedet er på linje med fjoråret

TRAKTORSTATISTIKKEN: Dyre innsatsfaktorer, usikre tider og leveringsproblemer holder trolig markedet igjen.

Publisert

Valtra har så langt levert bra i år. De ligger nå omtrent på samme nivå som før pandemien, og etter årets fire første måneder ligger de 76 traktorer foran fjoråret. Valtra alene er mye av grunnen til at totalmarkedet så langt ligger noe over fjoråret.

Men finnene må fortsette den positive utviklingen om de vil beholde markedslederplassen, for John Deere leverer bedre enn Valtra for andre måned på rad. Det bør de også gjøre, for de ligger fortsatt etter 2021-tallene.

Av de ti øverste merkene er det egentlig kun Valtra som har positiv utvikling av særlig betydning, men vi skal også merke oss Kubota. I antall er kanskje ikke økningen så stor sett mot totalmarkedet, men med fem registrerte traktorer i april er de nå oppe i 19 traktorer. Det er ni mer enn i fjor, altså har de nesten doblet seg mot samme tid i fjor.

I andre enden av skalaen finner vi merkene fra CNH som har 17 registreringer til sammen i april. New Holland og Case IH har så langt hatt en tung start på året med totalt 74 traktorer registrert mot 106 på samme tid i fjor.

HCP har heller ingen sterk måned. De har kun registrert to Deutz-Fahr, to Iseki og en Zetor i april.

Powered by Labrador CMS