Nye frontlastere og oppgraderte traktorer fra Case IH.
Nye frontlastere og oppgraderte traktorer fra Case IH.

Case IH oppgraderer

Case IH lanserer nye frontlastere og fornyer tre traktorserier.

Publisert

Lillebror Farmall C har fått en ny motor med 3,6 liter volum. Forrige utgave hadde 3,4 liter. De nye motorene yter fem hestekrefter mer, og du kan velge mellom fire forskjellige effektklasser fra 90 til 120 hestekrefter.

Transmisjonen er den velkjente med 24 gir i hver retning. Nå får du en enkel Multicontroller på hovedgirspaken som kan betjene vendegir, trepunkt, hurtiggir og knappekløtsj. Lasterspaken er fortsatt mekanisk, men du får nå mulighet til å bestille fabrikkmonter fronthydraulikk.

Maxxum og Puma

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Flere mindre oppgraderinger, men det nye armlenet mangler fortsatt</span>
Flere mindre oppgraderinger, men det nye armlenet mangler fortsatt

Tidligere i år fikk de største Puma-modellene en oppgradering. Nå kommer de samme finessene også på de mindre, og Maxxum. Vi noterer oss stigtrinn i aluminium, et nytt skinnratt, forbedret programmvare på transmisjonen og en kjøleboks med lokk.

Det vi lurer mest på er hvorfor Case IH ikke bare drar til med AFS Connect oppgraderingen som Optum fikk i år. Det ville virkelig satt fart i sakene for CaseIH. Her må vi tydeligveis smøre oss med enda mer tålmodighet.

Fransk laster

Case IH har hatt et samarbeid med Stoll i mange år. Det endrer seg. Fra 2022 er franske Mailux valgt som leverandør av lastere for de røde.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Vestrum kan ha laster fra alle tre seriene.</span>
Vestrum kan ha laster fra alle tre seriene.

Den helt enkle A-serien har mekanisk parallellføring og består av tre modeller. Den er tenkt for Farmall C, Vestrum og Maxxum.

Den litt mer forseggjorte U-serien har fortsatt mekanisk parallellføring, men den har skjult slangemontering. Disse modellene vil passe fra Farmall C og opp til de minste Puma-modellene.

T-serien består av ti modeller med hydraulisk PCH parallellføring. Den minste har ei løftekraft på 1390 kg og den største håndterer opp til 2720 kg. T-serien har også mulighet for automatisk åpning av for eksempel tallegreip mens du tipper. Det er mulig å legge inn at tredjefunksjonen skal åpne samtidig med at du tilter ut.

Blir enklere

Typebetegnelsen på de nye lasterne avslører hva de er god for. En L4522T løfter 4,5 meter høyt, og den håndterer opp til 2,2 tonn.

Alle de nye lasterne passer på samme brakett, og de har den samme hurtigkoblingen på slanger og strøm. Case IH leverer traktorene med braketter fra fabrikk, og du velger ønsket laster etter at traktoren har kommet til landet.

Powered by Labrador CMS