71 registreringer i januar betyr en bra start for på året for Valtra.
71 registreringer i januar betyr en bra start for på året for Valtra.

Valtra gir bånn gass inn i 2022

Nå er det nytt år igjen, og det betyr nye muligheter i traktorstatistikken.

Publisert

Traktoråret 2021 ble ikke all verden. Hvordan 2022 vil bli er umulig å spå, men vi kan glede oss over 33 registreringer mer i januar enn samme måned i fjor. Det er en øking på 15 prosent.

Agco tar 50 prosent av markedet

Valtra endte opp på tredjeplass totalt sett i 2021, som ble et litt turbulent år for flere merker. En måned inn i 2022 har Valtra kapret førsteplassen. 71 registreringer er det høyeste tallet Valtra har hatt siden desember 2020, og det er også hele 37 registreringer mer enn merket hadde den samme måneden i fjor.

På andreplass, 21 registreringer bak, finner vi Massey Ferguson med 50 registrerte traktorer i januar. MF startet året med samme plassering som de hadde ved utgangen av fjoråret. De to øverste merkene på lista ligger på plussida sett mot samme måned i fjor.

John Deere ble markedsleder i 2021, men de 39 registreringene i januar i år holder kun til en tredjeplass. Fendt har registrert akkurat det samme antallet etter første måned i år som de gjorde den samme perioden i fjor. De tre Agco-merkene står for godt over 50 prosent av registreringene i årets første måned.

Claas passerer CNH

Også Claas åpner greit i år med 19 registreringer. Det er åtte registreringer mer enn første måned i fjor. Etter nyttår har Claas også klatret forbi New Holland. Dermed ligger Claas foran begge CNH-merkene. Trøsten for CNH får være at Case IH igjen har klatret forbi Deutz-Fahr etter å ha blitt slått på oppløpet mot slutten av 2021.

Lovol har etablert seg som et merke å regne med på topp 10-ista. De får sju registreringer i januar og legger seg på en åttendeplass, mellom Case IH og Deutz-Fahr. På delt tiendeplass finner vi Dongfeng og Iseki.

Powered by Labrador CMS