Fra Agrovisjon 2019.
Fra Agrovisjon 2019.

Forberedelsene til Agrovisjon 2022 har startet

Arrangørene er allerede i gang med å tenke på landbruksmessa for neste år.

Publisert

Ikke før har vi lagt Agroteknikk bak oss, før vi kan se framover mot neste, store landbruksmesse.

Under et år til

Da er det Agrovisjon i Stavanger som står for tur. Den inngår i messetriangelet sammen med Agroteknikk i Lillestrøm og Agrisjå i Stjørdal.

Som sist vil messa bli lagt til Stavanger Forum. Agrovisjon går av stabelen 4.-6. november 2022, så interesserte kan like gjerne notere seg datoen først som sist.

Arrangørene har satt 1. april som søknadsfrist for utstillere som ønsker å delta.

Liten, men med potensial

Traktoren Tyra skapte show sist Agrovisjon.
Traktoren Tyra skapte show sist Agrovisjon.

Agrovisjon er den minste av de tre messene i triangelet. Tidligere har arrangørene fått kritikk for dårlig markedsføring av messa utenfor Stavanger-regionen, og den har fortsatt potensial for å nå ut til flere og bli større.

Selv om Agrovisjon i stor grad er en innendørs messe som Agroteknikk, skiller den seg ut ved at de har tatt i bruk uteområdene mer aktivt enn det som er gjort på Lillestrøm. I tillegg til maskinutstilling, hadde de i 2019 f.eks. både dyreutstilling med påfølgende livdyrauksjon og traktoren Tyra, som vel de fleste fra traktorpulling-miljøet kjenner, var til stede.

Besøkstall

I 2019 trakk Agrovisjon 15 743 besøkende, som tross alt var en framgang på nesten 1000 besøkende fra messa i 2016.

Det blir likevel beskjedne tall sammenlignet med Agroteknikk, som hadde 12 016 besøkende bare på lørdagen. Totalt kom det 36 929 besøkende i år. Det var for øvrig betydelig mer enn i 2018, da 33 856 var innom Agroteknikk, en oppgang på nesten ti prosent.

Powered by Labrador CMS