14 670 på Agrovisjon

Med nesten 15 000 innom dørene, ble årets Agrovisjon tidenes best besøkte.

Publisert

Helgas suksess i Stavanger er både på grunn av og på tross av. På grunn av et bredt spekter av utstillere som hadde lagt ned store summer i å skape en attraktiv messe, samt mange interessane foredrag. Og på tross av dårlig markedsføring, mangelfull informasjon og store parkeringsproblemer. Men heldigvis var det viktiste på plass: Innholdet. Nivået på messa var betydelig bedre enn for tre år siden. Agrovisjon er i utgangspunktet ingen nyhetsmesse, men bød allikevel på flere Norges-lanseringer, deriblant John Deere 5R og MF4700.

Agrovisjon kåret også Årets nyheter. Innen kategorien rågdiving stakk Tine Mjølkeøkonomi av med seieren.

Juryen er begeistra for en framtidsretta nyhet som handler om å tydeliggjøre sammenhengen mellom produksjon og økonomi. Tine mjølkerådgivning gir muligheter for melkebonden til å definere sin egen referansegruppe, og å måle egne nøkkeltall, kostnader og resultater mot denne gruppen. Enkle verktøy som bidrar til oversikt og kontroll over egen produksjon er definitivt av de gode. Agrovisjon/nyhetsjuryen.

Avants elektriske minilaster e6 ble kåret til årets teknikk nyhet.

Nyheten er fremtidsretta og miljøvennlig. Landbruket må forholde seg til krav om redusert forbruk av fossil energi. Den grønne kategorivinneren fra Avant er et synlig og praktisk skritt i rett retning.Agrovisjon/nyhetsjuryen.

Juryen ga også hederlig omtale til de to allerede nevnte traktoreseriene, John Deere 5R og MF4700. Juryens begrunnelse er at dette er effektive traktorer med lav ved og teknisk gode løsninger tilpasset et landbruk med mindre eller mellomstore bruk på Sørvestlandet. Også Kverneland fikk hederlig omtale for sin nye plog 2500 iPlough.

Innen kategorien driftsmidler vant Traktorpikene AS:

Arbeidsklær til gravide. Her er det snakk om arbeidsklær med god passform til kvinner. Dette er et produkt som har manglet på markedet. Det er all grunn til å gi honnør og applaus til alle kvinner i norsk landbruk og til Traktorpikene AS.Agrovisjon/nyhetsjuryen.

Powered by Labrador CMS