Slangebommen på vogna er fra Betec
Slangebommen på vogna er fra Betec

Dansk gjødselvogn for norske forhold

Votech har utviklet ei ny glassfibervogn med en lastekapasitet på 13 kubikk.

Publisert

Etter bruddet med A-K Maskiner sto Ålgård landbrukssenter uten leverandør av gjødselvogner. Danske Votech har i utgangspunktet kun vogner fra 17 kubikk og oppover, men de var villige til å gjøre om på dette. John Magne Øgreid har vært i kontakt med flere norske gardbrukere for å høre hva slags vogn de ønsket seg, og dette har han formidlet videre til Votech i forbindelse med utvikling av vogna.

VP 13-2 er utstyrt med ei lavtrykkspumpe og den blir levert med feste for kanon som standard. Utforminga av pumpa kombinert med 6 tommers rør gjør at kanonen kan kaste opp til 50 meter. Det er ganske unikt til å være ei vogn med lavtrykkspumpe. Slangene til nedfelleren er 5 tommer og kanonen kommer fra Byberg.

Vogna kan utstyres 850/50R30 dekk og den har fjærende boggi med sving på bakre aksling. Den har selvfølgelig også bremser. Omrøringa er hydraulisk, og påfyllinga skjer gjennom ei hydraulisk luke på 50x50 cm. Det aller meste av spredeutstyr kan monteres på VP 13-2. De som ønsker Isobus kan også få vogna med dette. Av annet utstyr kan vi nevne arbeidslys i Led og tankmåler. Vogna står utstilt på Agroteknikk hos Ålgård Landbrukssenter på stand B01-08.

Powered by Labrador CMS