produkt.JPG
produkt.JPG

Nye vedmaskiner fra Sisu

Fra nå er Sisu norsk importør av alle Bala Agris vedmaskiner, og et assortert utvalg tilbehør. Dette inkluderer en ny maskin spesielt tiltenkt norske kunder.

Publisert

Bala Agri 370

Den såkalt norske maskina fra den svenske leverandøren heter Bala Agri 370. Som navnet antyder, er maks stokkediameter 37 cm. Maskina har traktordrift og hydraulisk drevet sagkjede, hydraulisk matebord, og en svingbar delt transportør. Maskina har eget hydraulikkanlegg med tre pumper: Ei driver sagkjedet, ei porsjonerer ut smøreolje til kjedet, og den tredje driver alt annet.

Maskina har i utgangspunktet mekanisk betjening, men kan også leveres med joystick. Kløyvetid inklusive retur er 4,3 sekunder.

Om opphavet er svensk, er det gjort vesentlige tilpasninger for at den skal passe norske kunder, melder Sisu. I vårt naboland er det nemlig mest vanlig å bruke større elektriske maskiner når vedproduksjonen kommer opp i et visst omfang, og som kjent har våre gul-blåe naboer noget flatere lende. Det betyr mer lettkløyvd virke. Derfor er Bala Agri 370 grøvre konstruert og med større klyvekraft enn tidligere traktordrevne vedmaskiner herfra. Flere detaljer er hentet fra storebror 410, for å tåle tøffere bruk. Prisen er satt til knappe 70 000 kroner.

Liten, slept og elektrisk: Bala Agri 320.

Bala Agri har også en mindre og en større modell, men begge er elektrisk drevne. Disse heter henholdsvis 320 og 410, hvor navnet nok en gang henviser til maksimal stokkediameter. Dog med en viss feilmargin: 410 tar 45 cm tjukke stokker. Også her har sagkjedet hydraulisk drift og svingbar transportør som kan knekkes ved transport. 410 har dessuten hydraulisk betjening som standard.

Stor, stasjonær og elektrisk: Bala Agri 410.

Foruten vedmaskinene stiller Bala Agri og Sisu med nær sagt alt du ellers behøver av tilbehør for å drive vedproduksjon, unntatt traktor og virke. De leverer stokkebord, frittstående innmaterbord, sekker av ymse slag, sekkestativ og presenninger.

Powered by Labrador CMS