Dumperhenger fra den svenske produsenten Bala Agri står parkert for fotografering.
Dumperhengerene i Pro- og Pro HD serien er godkjent for 40km/t hastighet.

Bala Agri med ny dumper­henger i proffserien

Svenskene fortsetter dermed satsingen i tilhenger-markedet.

Bala Agri utvider serien av svenskproduserte profesjonelle dumperhengere med en ny vektklasse, TKX1012 Pro HD med 10 tonn maksimal last. Den skal etter sigende være rettet mot den nordiske entreprenøren som har behov for en hardfør tilhenger for å frakte utfordrende materialer som sprengt stein og knust asfalt.

Hardfør lettvekter

Serien er en av selskapets nyeste tilskudd.  Den besto tidligere av vektklassene åtte, ni og 13 tonn. 

Tilhengeren har 5 mm SSAB Hardox i sider og i bunn. Alle tilhengeren i Pro HD-serien har "Hardox in my body"-sertifikatet utstedt av SSAB. Det burde være et godt tegn for kunden som ønsker en hardfør dumpertilhenger. 

Med en egenvekt på 2450 kg og innvendig kassemål på 4180 x 2300 x 570 mm har tilhengeren en lav egenvekt i forhold til størrelsen. Som standard kommer tilhengeren blant annet med flyttbar boggi med 400/60x15,5 hjul, justerbart drag, led-belysning, forkrommede tippsylindere og hydraulisk baklem. 

Et firma, flere forhandlere

I Norge er det Norsk Maskin som forhandler Bala Agri dumperhengere, mens du finner rundballehengere fra samme merke hos Hektner Maskin. Bala Agri kjøpte også opp varemerket Vreten AB da de gikk konkurs for noen år siden. Produkter under Vreten-navnet, som skogshengere, er det CF-maskin som forhandler. 

Powered by Labrador CMS