Lesja har et aktivt landbruksmiljø.

Fjellbønder får egen teknologidag

Arrangementet «Teknologi for framtidas landbruk» skal holdes på Lesja i mars neste år.

Planene om ei egen messe på Lesja har vært underveis lenge, og alt var klart da pandemien stengte ned alt for halvannet år siden. Nå som landet er åpnet opp, er også planene hentet fram igjen.

Temaet for dagen er hvordan teknologisk utvikling kan skape ei god framtid for gardbrukere i fjellandbruket. Det blir belyst både med utstillere og foredragsholdere.

– Dette gleder vi oss til sier Arne Manger.

500 meter over havet

Han er leder i Lesja og Lesjaskog bondelag, som holder til i et område som mange aktive gardbrukere som alle driver gard 500 meter over havet eller høyere. Arrangørene håper at dagen vil være interessant for gardbrukere over et stort område. De satset på besøk ikke bare fra bønder i Gudbrandsdalen, men også fra Trøndelag, Romsdalen og Østerdalen.

– Hit er alle med interesse for framtidas landbruk velkommen, sier Manger.

Kan bli årlig arrangement

Arrangementet er et samarbeid mellom en rekke parter i regionen. Lesja og Lesjaskog bondelag er en av initiativtakerne, og de har fått med seg i prosjektgruppa Bjorli Lesja næringslag, Dovre bondelag, landbruksforvaltninga i Lesja og Dovre og utviklingsselskapet Nordveggen.

– Vi håper denne landbruksmessa vil gi en kompetanseøkning innen digitale løsninger i landbruket og at vi med dette skaper en møteplass som utvikler gardbrukernes nettverk, sier Astrid Kvam Helset, prosjektleder i Nordveggen.

«Teknologi for framtidas landbruk» finner sted i Lesja kulturhus 26. mars 2022.

Også Fjellandbruks-konferanse i Oppdal

Arrangmentet på lesja må ikke forveksles med Fjellandbrukskonferansen som blir arrangert i Oppdal. Denne har gått av stabelen årløig siden 2015, med unntak av fjoråret.

Årets konferansen finner sted tirsdag 9. november. Påmeldingsfristen her er 26. oktober, så du rekker fortsatt å melde deg på om du ønsker å ta turen. Du finner hele programmet på hjemmesiden til Oppdal kommune.

Powered by Labrador CMS