Pål Klomstad poserer med en rundballe og enga i bakgrunnen.
Pål Klomstad er i gang med slåtten.

Helt på jordet:
Slått i Gudbrandsdalen

Ammekubonde Pål Klomstad kan melde om gode grasavlinger i Gudbrandsdalen.

Publisert

Pål Klomstad driver med slaktegris og ammeku på Kvam i Gudbrandsdalen. Mandag og tirsdag gikk med til slåing av gras, og når vi titter innom hos gudbrandsdølen, kommer leiepressa inn på jordet.

Mindre spor i enga med riktig utstyr

Helt på jordet

Da vi spurte brukerne av nettsida vår hva de savnet, var det flere som ønsket mer stoff fra garder rundt omkring.

De fyldige gardsreportasjene og de grundige testene vil fortsatt være forbeholdt bladet, men framover håper vi å kunne bringe dere små snutter fra gardslivet her på nettsiden.

I serien Helt på jordet stopper vi på våre turer rundt omkring i Norge og tar en kjapp prat med bønder på jordet.

Enga i bratta ned mot dalbunnen har vært frodig og fin i vår, og det ser Pål nå når pressa er i gang. I løpet av de første snaue to målene slipper kombipressa fra Claas seks baller på bakken. Så langt har Pål slått 75 dekar, men mer venter på den frontmonterte Krone-slåmaskinen og Fendt 309-en.

- Det har kommet mye regn i vår, men det ble ikke noe voldsomt med spor i enga etter traktoren. Det er utrolig hvor mye det hjelper å gå fra slepeslåmaskin til frontmontert, sier Pål.

Bruker ikke stengelknekker

- Det ser ut til at det er gode avlinger, men akkurat i denne enga var det også mye ugras, spesielt meldestokk, fortsetter han.

Pål påpeker at det kanskje ser ut som det er lite gras etter slåmaskinen, men det er fordi han ikke har stengelknekker på slåmaskinen fra Krone.

- Jeg mener vi i Innlandet ikke trenger stengelknekker. Det tørker som regel uansett, sier Pål mens vinden passende røsker i kjerret langs jordkanten.

Powered by Labrador CMS