Fra Trøndelag Traktor til Lena Maskin Verdal til Norwegian Agro Verdal. Foto: NAM

Norwegian Agro er ikke fornøyd med Trøndelag-satsing

Nå tar de grep og går selv inn for å forsøke å snu situasjonen.

Publisert

– Vi har ikke lyktes i å nå våre ambisjoner i et område som er svært viktig for vår virksomhet og våre leverandører.

Det sier Michael Husfeldt, administrerende direktør for Norwegian Agro, i en pressemelding. De gjør nå en rekke endringer. Blant annet skal Norwegian Agro ta sterkere føring lokalt.

Skifter navn

Avdelingene Lena Maskin Skogmo og Lena Maskin Verdal skifter nå navn til Norwegian Agro Skogmo og Norwegian Agro Verdal samtidig som personell fra Norwegian Agro vil være til stede på avdelingene.

I avdelingen på Verdal skal det også inn nye folk.

– I første omgang skal vi rekrutter en ny verkstedleder og tre serviceteknikere til avdelingen på Verdal, sier Husfeldt.

Serviceinspektører

I tillegg skal de opprette en stilling som regional serviceinspektør. Vedkommende blir ansatt direkte under Norwegian Agros hovedkontor, men skal ha Trøndelag som ansvarsområde. Fra Claas kommer det også en serviceinspektør som vil være til stede på de to avdelingene.

– Å få inn en regional serviceinspektør vil styrke ettermarkedsteamet vårt og legge grunnlaget for bedre responstid og oppfølging. Serviceinspektørene er våre viktigste mellomledd mellom leverandørene og de lokale serviceteknikerne, sier Jan-Roar Nordal, som er ettermarkedssjef i Norwegian Agro.

Bakgrunn

I 2016 kjøpte Danish Agro, som er moderselskapet til Norwegian Agro, opp Lena Maskin. I 2018 kjøpte Lena Maskin opp Trøndelag Traktor i Verdal, etter å ha eid 51 prosent av aksjene siden 2002. Samme år som de kjøpte Trøndelag Traktor, fikk Lena Maskin i Trøndelag også ny regionsjef, Arne Jørgen Kvarme, som kom fra Felleskjøpet. (Han sluttet for øvrig i stillingen i januar i år.)

– Claas har en betydelig markedsandel i regionen, og med Lena Maskin og Danish Agro som eneeier i selskapet ser vi fram til å utvikle vår posisjon ytterligere, sa Husfeldt den gangen.

– Trøndelag er et viktig satsningsområde for Lena Maskin og Danish Agro, og kjøpet av aksjeposten i Trøndelag Traktor er en del av vår langsiktige strategi, uttalte Jens Skifter, tidligere adm.dir i Norwegian Agro og da styreleder for Lena Maskin.

Tre år senere ser det altså ut til at Trøndelag-satsingen ikke har innfridd forventningene. Samtidig har konkurransen i Trøndelag-området blitt sterkere.

Powered by Labrador CMS