Vreten har tømmerhengere i ulike størrelser.

Vreten vandrer videre

CF Maskin Follo A/S blir ny importør av redskaper for skogsdrift og vegvedlikehold fra svenske Vreten.

Publisert

Avtalen gjelder fra 1. januar i år. Jan-Lewi Brusevolddalen hos CF Maskin forteller at de skal selge varene gjennom egne avdelinger rundt i landet. I tillegg vil det bli etablert samarbeid med andre i distrikter der CF ikke er representert selv.

Fra konkurs til oppkjøpt

Vreten AB gikk konkurs for en tid tilbake. Bala Agri kjøpte opp produksjonen av skogshengere og veghøvler, og i dag blir alle redskaper fra Vreten produsert på Bala Agri-fabrikken i Nossebro.

Det er i følge Brusevolddalen ikke aktuelt for CF Maskin å starte salg av andre redskaper fra Bala Agri.

Lover enklere registrering

Skogshengere fra Vreten spenner fra den minste på 9 tonn og 6 m kran til den største på 14 tonn og 8,1 m kran. CF Maskin er klar over at registrering av skogshengere har vært et vanskelig tema. Dette ble omtalt senest i Bedre Gardsdrift nr. 7/2019, der vi skrev om nettopp en Vreten-henger som ikke lot seg registrere (se også BG nr. 5/2018 for en fyldigere sak om trøblete tømmerhengere).

CF Maskin presiserer at de kommer til å sørge for at alle hengere får norsk typegodkjenning. Det skal gjøre det enkelt å registrere hengerne hvis kunden ønsker det.

Beholder Vreten-navnet

Tidligere er det Vreten Norge som har stått for import av redskaper fra Vreten. Daglig leder Svenn Anstensrud forteller at de har valgt å samarbeide med Mowi, FTG Forest, og Moheda om skogshengere i årene som kommer.

– Etter konkursen for et par år siden stoppet leveransene fra Vreten opp en periode, og det ble naturlig for oss å starte samarbeid med andre, forteller Anstensrud.

Selv om det nå er CF Maskin som skal selge redskapene fra Vreten, vil firmanavnet Vreten Norge leve videre.

– Vi selger både Palax, Repossi, og andre merker. Firmanavnet Vreten Norge har eksistert i tjue år, og sånn blir det også i framtida, sier Anstensrud.

Powered by Labrador CMS