Łukasz Wąs fra Pronar og Erik Grefberg, adm.dir i A-K maskiner. Foto: S. Bigseth

Inn med Pronar, ut med Bala Agri

A-K maskiner foretar et bytte av leverandører av hengere.

Publisert

A-K maskiner har bestemt seg for å kutte ut importen av hengere fra svenske Bala Agri til fordel for polske Pronar. I tillegg skal de begynne å føre hengere fra finske Weckman.

Det er bare et par-tre år siden Bala Agri ble tatt inn i sortimentet. Den gangen skal både Bala Agri og Pronar ha gitt en presentasjon for produktkomiteen i A-K maskiner, som da landet på Bala Agri. Men nå er altså tonen en annen.

Større produksjonskapasitet

Administrerende direktør i A-K maskiner, Erik Grefberg, sier til Bedre Gardsdrift at det i stor grad handler om størrelse. Mens Bala Agri er et mindre, svensk firma, har Pronar en produksjonskapasitet på 10 000 hengere i året. Pronar produsere alle komponentene selv. De er også kjent for å være en stor produsent av felger til landbruket.

– For oss er det kvaliteten som er viktig. Pronar blir laget i Polen, så prisen på arbeidskraft er lavere enn i Sverige, men kvaliteten på produktet er høy, både i stål og i sveising, sier Grefberg.

Neste nivå

Pronar har fram til nå vært ført av HCP, som begynte med det polske merket i 2012.

– A-K maskiner og HCP kan ikke sammenlignes, sier Łukasz Wąs, eksportsjef i Pronar.

– HCP har lansert oss og gjort oss kjent på det norske markedet, og vi ligger nå på femte plass på hengerstatistikken. Med A-K maskiner tar vi det nå til neste nivå i Norge, og vi ser fram til å se hvordan dette går videre, sier han.

A-K maskiner lanserer Pronar fullt ut på Dyrsku’n i september.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS