Pöttinger-redskaper ankommer det som skal bli den nye avdelingen til Akershus Traktor i Steinkjer.
Pöttinger-redskaper ankommer det som skal bli den nye avdelingen til Akershus Traktor i Steinkjer.

Akershus Traktor etablerer seg i Steinkjer

1. juni åpner Akershus Traktor ny avdeling i Steinkjer.

Publisert

– Dette blir en fullverdig avdeling med Valtra og alt av redskap. Det blir salg og service på både traktor og landbruksmaskiner, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor.

I 2019 kjøpte Akershus Traktor en rekke eiendommer flere steder i landet, deriblant i Steinkjer. Den gang uttalte Hveem at eiendom i Steinkjer var strategisk viktige, men det viste seg raskt at det var for mange restriksjoner knyttet til den til at de kunne bygge opp en avdeling der. Bygget er nå solgt, og i stedet skal de etablere seg i nabobygget hvor Eiksenteret tidligere holdt til.

Styrker seg nordover

I tillegg til avdelinger i Klett, Fosen og Stjørdal, har Akershus Traktor i dag en avdeling i Verdal, om lag en halvtime unna den nye avdelingen. Den vil bestå også etter at avdelingen i Steinkjer kommer på plass.

– Våre konkurrenter er å finne både i Stjørdal, Verdal og Steinkjer, og vi opplevde at vi ikke klarte å hevde oss like godt med avdeling kun i Stjørdal og Verdal. Det er også mange dyktige bønder i Steinkjer og nordover som det er viktig for oss å nå med produkter fra Kuhn og Pöttinger, sier Hveem til Bedre Gardsdrift.

Verkstedet åpner først

Når avdelingen åpner i juni, vil det skje litt etappevis, og det er verkstedet som blir åpnet først. De er nå i gang med å ansette en person som skal betjene avdelingen, men vedkommende vil være på plass først fra september av.

– Vi starter med verkstedet. Det har førsteprioritet for oss, for det viktigste for oss er ettermarkedet og å ta hånd om det, sier Tor Helge Hassel, som er salgssjef Nord, Akershus Traktor.

I tillegg til de vanlige landbruksmaskinene vil også en Lundberg redskapsbærer være å finne på avdelingen. Det skjer som følge av at Akershus Traktor nylig inngikk avtale om salg og service av redskaper fra Sandhaug AS.

Powered by Labrador CMS