Frode Dahl sittende på stigtrinnet på en John Deere M-serie
Frode Dahl forlater snart direktørstolen for maskindivisjonen hos Felleskjøpet.

Felleskjøpet må ut og jakte ny topp­leder for maskin­divisjonen

Etter nesten ti år som direktør for maskindivisjonen i Felleskjøpet Agri, er Frode Dahl klar for å overrekke stafettpinnen til noen andre, men hvem?

Ifølge pressemeldingen fra Felleskjøpet, går nå Frode Dahl inn i førtids­pensjonsordningen i FK for konserndirektører over 64 år. Det betyr ikke at han forsvinner fra Felleskjøpet Agri, for han går nå inn i en rolle som strategisk rådgiver i selskapet.

Merker inn og merker ut

Frode Dahl fotografert i 2017.
Frode Dahl fotografert i 2017.

I de ti årene som Dahl har hatt toppstillingen i maskindivisjonen, har vi sett kjente merker både komme inn og gå ut av sortimentet hos Felleskjøpet. I 2017 sa Moi opp avtalen med Felleskjøpet, og Orkel fulgte etter noen år senere. Inn kom istedet Fliegl og det nye merket Norwegian Trail System

Vi skal heller ikke glemme at Felleskjøpet begynte å føre skurtreskere fra Sampo i 2020. Det skjedde etter at Sampo vendte Eikmaskin ryggen.

Starter rekrutteringen

Men med Dahl ute fra maskindivisjonen, står maskindirektørstolen hos Felleskjøpet ledig. Hvem skal overta den? 

Divisjonen består av maskin med for- og ettermarked på traktor, tresker og redskaper, samt park og anlegg, og er naturlig nok en viktig del av Felleskjøpet. Divisjonen omsatte i 2022 for 2,9 milliarder kroner.

Det er ennå ikke klart, ifølge pressemeldingen. Arbeidet med å rekruttere ny toppleder for maskindivisjonen i Felleskjøpet starter umiddelbart, heter det, og Frode Dahl fortsetter fram til ny leder er på plass.

Powered by Labrador CMS