Sampo-tresker i Massey Ferguson farger i moden åker.
Nå blir det slutt på Sampo-treskere med Massey Ferguson-farge. Foto: Eikmaskin

Sampo Rosenlew vender Eikmaskin ryggen

Finske Sampo Rosenlew Ltd avsluttet samarbeidet med Eikmaskin fra 11. november.

Publisert

Grunnen er at Sampo Rosenlew mener Eikmaskin ikke lenger kan sikre markedsposisjonen fordi Eikmaskin fører produkter fra egne merker.

Mest solgte enkeltmodell

Eikmaskin solgte femten Sampo med MF-logo og fem gule Sampo i treskeråret 2019/2020. Massey Ferguson (Sampo) C6 var for øvrig markedets mest solgte enkeltmodell, selv om også har solgt færre i det som har vært et krevende år for markedet.

Administrerende direktør i Eikmaskin AS, Trond Kjempekjenn, synes det er synd at Sampo har valgt å si opp samarbeidet med Eikmaskin og Eik-kjeden. Samtidig mener han at treskerne fra Massey Ferguson og Fendt vil dekke behovet for den norske kornbonden.

Kun 5 av 25 treskere fra eget merke

Mens Eikmaskin solgte 20 Sampo i treskeråret vi har lagt bak oss, har de til sammenligning kun solgt fem treskere av egne merker. Det gikk da to Laverdaer med MF-lakk og to med Fendt-lakk samt en Ideal Fendt. Det er derfor grunn til å tro at tapet av Sampo vil merkes godt framover for Eikmaskin om de framover ikke klarer å øke salget av egne treskere.

For Sampo-eiere vil det fortsatt være mulig å ta service eller skaffe deler hos Eiksentrene.

– Alle med Fendt, Massey Ferguson eller Sampo Rosenlew vil fremdeles få den servicen og oppfølgingen de er vant med, sier Kjempekjenn.

Powered by Labrador CMS