Moi bryter med Felleskjøpet

Fra desember av er Moi ute av sortimentet til Felleskjøpet, og skaper i stedet fem nye årsverk.

Publisert

Den 30. mai i år leverte Moi oppsigelse av avtalen de har med Felleskjøpet. Det betyr at 30. november blir gjødselvognene, pumpene, slange, stripespredere og annet fra Jæren-bedriften tatt ut av katalogene hos Felleskjøpet.

I stedet skal den tradisjonsrike fabrikanten selge gjennom søsterselskapet Europro Agri, som også er basert på Orre i Klepp. Selskapet ble i utgangspunktet grunnlagt for industrimarkedet, men sommeren 2015 overtok de gjødselvogn-salget i Rogaland og Agder. Nå tar de resten av landet.

Vil nærmere bonden

Grunnen til at samarbeidet avsluttes er på ingen måte dramatisk, i følge daglig leder i Moi, Tønnes Oksefjell. Han har ikke noe vondt å si om Felleskjøpet, men vil at Moi som fabrikant skal komme nærmere bonden. Dette gjør de ved hjelp av søsterselskapet.

– Det har vært mange diskusjoner i styret angående dette, men vi kom frem til at dette ville styrke Moi, sier Oksefjell.

Han påpeker at gjødsel er et eget fag, og ved å bruke Europro vil de kunne tilby en spisskompetanse og kommunisere enklere med kundene.

Europro Agri skal dermed utvides og de ser nå etter selgere på Vestlandet, Østlandet og i Trøndelag (og nordover). Øksefjell nevner fem nye årsverk.

FK med nye fabrikant i sikte

Felleskjøpet Agri får med dette et hull i sortimentet sitt. De har ikke tenkt å nedprioritere husdyrgjødsel av den grunn.

Sjef for traktor, tresker, redskap (TTR) i Felleskjøpet, Dagfinn Sand, kan fortelle at om to ukers tid vil de kunngjøre en ny fabrikant som de vil kunne tilby deres kunder.

– Jeg er helt sikker på at vi kommer sterkt på banen med dette, sier Sand.

Sand kan fortelle at de har en fabrikant i sikte, men vil ikke lette på sløret helt enda.

Powered by Labrador CMS