Kristian Kaurstad Morthen monterer sensor
Kristian Kaurstad Morthen, daglig leder i DAT, i gang med å montere DAT-utstyr på ei 36 meters John Deere sprøyte hos Sigbjørn Aurland i Åsnes.

Norske DAT er en av finalistene i Farm Machine 2024

Det norske firmaet Dimensions Agri Technologies (DAT) 

Publisert

DAT deltar i konkurransen med Ecopatch, sensorteknologien som gjør det mulig å fange opp ugras i en grønn åker for å sprøyte det utsatte området. Utstyret kan også ettermonteres på åkersprøyter som bonden allerede har. Vi har omtalt løsningen tidligere i år.

Sterk konkurranse

DAT er nå en av finalistene i Farm Machine 2024. Juryen består av journalister fra en rekke europeiske landbruksmagasiner. I tillegg kåres det en publikumsfavoritt. Her kan alle være med og stemme fram sine favoritter. 

Her konkurrerer de som eneste norske firma mot store, kjente internasjonale merker. Vi finner blant annet 3A-løsningen fra Agxeed, Claas og Amazone og John Deeres Harvestlab Grain Sensing. I tillegg har de konkurranse fra traktormerker med en ihuga fanskare, som Valtra med S-serien, Fendt med 600-serien, Case IH med både Quadtrac og Optum-modeller og Deutz-Fahr med 6.4-serien.

Du kan stemme fram Norges bidrag

Hvis du vil være med og heie fram den norske deltakeren, kan du stemme fra og med nå og hver 24 time framover.  Den endelige vinneren blir kåret på Agritechnica 2023 i november.

Powered by Labrador CMS