Ettermontering av DAT-teknologi på ei Kverneland-sprøyte
Ettermontering av DAT-teknologi på ei Kverneland-sprøyte.

DAT inngår samarbeid med Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri blir leverandør av presisjonssprøyteløsningen fra Dimensions Agri Technologies (DAT).

Publisert

Med sensorer som kan ettermonteres på alle typer åkersprøyter har det norske landbruksteknologiselskapet DAT gjort det mulig å redusere bruken av sprøytemidler betraktelig. Løsningen skiller mellom ugras og nytteplanter både i vekstsesong og i stubbåker, og sprøyter kun der det er nødvendig.

Innovative løsninger

Systemet har vært under utvikling i lang tid, og pilotbrukere har allerede hatt systemet i bruk over flere år. Nå har tiden kommet for kommersialisering av produktet, og Felleskjøpet Agri har kastet seg på muligheten til å bli tilbyder av løsningen.

Produktsjef på presisjonsjordbruker Even Mangerud i Felleskjøpet Agri og daglig leder Kristian Kaurstad Morthen i Dimensions Agri Technologies fotografert foran Felleskjøpet-logo
Produktsjef på presisjonsjordbruker Even Mangerud i Felleskjøpet Agri og daglig leder Kristian Kaurstad Morthen i Dimensions Agri Technologies.

– Felleskjøpet er alltid på utkikk etter de nyeste og mest innovative løsningene som kan bidra til å forbedre bærekraften og effektiviteten i norsk landbruk, og ikke minst styrke økonomien til bonden. Teknologien DAT har utviklet og tilbyr, bidrar definitivt til dette, sier Even Mangerud, produktsjef på presisjonsjordbruk i Felleskjøpet Agri, i pressemeldingen om samarbeidet.

DAT satser utenlands

Det norske teknologiselskapet nøyer seg imidlertid ikke bare med samarbeidet med Felleskjøpet. De har også kastet blikket mot utlandet, og DAT har nå solgt løsningen også i Tsjekkia, Tyskland, Spania, og Litauen.

DAT ble startet av den tidligere Senterparti-politikeren Ole Kristian Kaurstad som døde i fjor. Nå er det sønnene Kristian og Erlend som driver selskapet videre.

Powered by Labrador CMS