Traktor og maskiner fra Claas, AgXeed og Amazone jobber på jordet mens vi i ene hjørnet av bildet ser et par hender som holder en iPad som kontrollerer dem.
AgXeed, Claas og Amazone går sammen om 3A, et nytt samarbeid innen avansert autonomi og automatisering i landbruket.

Claas, Amazone og AgXeed går sammen om autonomi

De tre selskapene går sammen om å danne gruppen 3A - avansert automatisering og autonomi.

Claas, Amazone og AgXeed har trappet opp samarbeidet innen høyautomatiserte og autonome landbruksmaskiner gjennom etableringen av 3A – Avansert automatisering og autonomi.

De tre selskapene har jobbet sammen innen autonomi i en tid allerede. Claas og Amazone er minoritetsaksjonærer i nederlandske AgXeed. Vi omtalte også tidligere i sommer at Danish Agro, som fører Claas, også blir importør av AgXeed-roboten i Scandinavia.

Vil framskynde utviklingen

Gjennom 3A  har de som mål å akselerere utviklingen, standardiseringen og introduksjonen på markedet av semi- og helautonome traktor-og redskapskombinasjoner.

- Landbruksroboter fungerer i dag hovedsakelig i lukkede systemer med begrensede bruk og uten muligheter for å kunne benytte dem parallelt eller i kombinasjon med andre kjøretøy og redskaper, heter det i pressemeldingen fra gruppen.

Kopler maskiner, redskaper og planlegging

Det er her de mener 3As tilnærming gjør seg gjeldende.

- Innad i gruppen har vi utviklet teknologien for AgXeed-boksen, som for første gang kobler sammen traktorer og redskaper med planlegging og den autonome implementeringsprosessen ved hjelp av det standardiserte Isobus-grensesnittet. Via dette grensesnittet kan redskaper samhandle med feltroboter, AgBots og traktorer.

Powered by Labrador CMS