holstein-ku

Kumysteriet: 85 døde dyr om bord

Russiske veterinærer fant 85 døde og 11 skadde kviger da de inspiserte det Libanon-registrerte skipet Abou Karim IV i havnebyen Ust-Luga ved St. Petersburg den 30. desember.

Publisert

Transport

Kapteinen skylder på uvær i Biscaya-bukta som årsaken til de mange skadde og døde kvigene. Foto: colourbox.com

Det kommer stadig fram nye opplysninger som kan være med på å oppklare mysteriet rundt de døde dyrene som ble skylt i land på Skåne-kysten og i Danmark. Nå kan svenske ATL fortelle at det i alt befant seg 1712 dyr om bord i skipet Abou Karim IV. Kvigene kom fra USA og Canada og skulle til Russland og Kasakhstan.

Stormskadde dyr

De russiske veterinærene oppdaget 85 døde kviger og elleve skadde da de gikk ombord i det libanesiske skipet. De nektet å ta i land de 85 døde og elleve skadde dyrene i havna Ust-Luga. Transportøren forklarte at det var en kraftig storm i Biscaya-bukta som var årsaken til de døde og skadde dyra.

Under returen gjorde skipet en umotivert sving nedom Bornholm-sundet mellom Bornholm og Skånekysten på veg mot Litauen. Av dette utleder man at det var på denne ekstra sveipen mot Sverige at de kvitta seg med døde dyr før skipet gikk i nord-østlig retning mot Klaipeda i Litauen den 3. januar.

Canadisk Holstein?

Alle ørene på de døde Holstein-kvigene var klippet bort, bortsett fra ett. Deler av dette øret og medfølgende øremerke ligger nå på bordet til politiet i Trelleborg. På øremerket sto det Eastgen og et nummer. Dette tolkes dithen at det dreier seg om det canadiske avlsfirmaet Eastgen, som blant annet leverer sæd fra mange raser, blant annet av Holstein, samme rase som de døde kvigene.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS