Relanserer Troll 0515

Underhaug har børstet støvet av flere gamle klassikere. To av de får du se på Agroteknikk.

Publisert

Tanken bak relanseringen er rett og slett å dekke et behov imarkedet for enkle mekaniske redskaper. Bjørn Rygg, eier av Herde industrier har vært en av pådriverne i prosessen.

Lik originalen

Den relanserte potetsetteren har nesten alt til felles med den oprinnelige trollramma. Enkelte detaljer, som trepunktsfeste og hjul har fått oppgraderinger.

Underhaug produserte også manuelle potetsettere av den litt mer moderne hypperen i 1100-serien, men Troll-designet ble valgt fordi det har vært solgt flest av denne utgaven historisk.

Det vil også bli satt igang produksjon av reservedeler for eldre settere samtidig med oppstarten over nyttår.

Også automat

En oppusset utgave av automatsetteren Underhaug 1400 vil bli vist på Lillestrøm. Her er det foreløpig ikke tatt noen beslutning om produksjonsstart. Alternativet er å tilby den litt større og mer moderne 3000-setteren.

- Her må vi få litt mer greie på hva markedet egentlig ønsker, sier Henrik Underhaug.

Hva med opptakere?

Etter flere oppkjøp sitter Herde industrier med rettighetene til alt fra den enkle belteopptageren, via Superfaun og opp til de største 2200 og 5300-opptakerne.

I første omgang har det vært drøftet å sette en forbedret versjon av Superfaun i produksjon igjen. Hva som skjer med de andre modellene er foreløpig mer usikkert.

Også eksport

Henrik Underhaug forteller at de også har planer om eksport av de relanserte redskapene. I mange utviklingsland er det fortsatt etterspørsel etter slikt utstyr.

Responsen fra norske brukere har også vært overveldende etter at de første bildene ble lagt ut på Facebook.

Powered by Labrador CMS