6R og 6M gjorde det godt i fjor, men så langt ser det dårlig ut for 2022.
6R og 6M gjorde det godt i fjor, men så langt ser det dårlig ut for 2022.

Meget svak start for John Deere

Om John Deere-skaren handlet fra seg i høst, vites ikke. Men det registreres få John Deere i 2022.

Publisert

John Deere stakk som kjent av med tittelen markedsleder i 2021 etter å ha blitt slått av Valtra året før. Nå er kun ferdig med februar, men så langt ser det ut til å være nok et skifte mellom de to merkene. Valtra hopper hele 12,2 prosentpoeng opp i forhold til fjoråret og innehar førsteplassen med 27,1 prosent av markedet. Bak følger Massey Ferguson, som også øker sett opp mot fjoråret.

Nærmest halvering

John Deere faller med 11 prosentpoeng til 14,4 prosent. John Deere registrerer så langt 50 færre traktorer enn fjoråret, og Valtra registrerer 55 flere. Med tanke på at vi kun har fullført to måneder av året, er 50 traktorer fra og til ganske mye. Faktisk har John Deere bare registrert litt over halvparten enn hva de hadde på samme tid i fjor. I februar 2021 ble det registrert 61 John Deere-traktorer, i 2022 ble det registrert 26.

Men John Deere er på ingen måte de eneste som sliter på starten av året. New Holland er også i nærheten av å halvere seg sett opp mot fjoråret. De har registrert 29 traktorer så langt mot 52 året før. Markedsandelen faller med 5,4 prosentpoeng til 6,4 prosent.

Vi noterer oss også at Claas har en positiv utvikling etter et svakt resultat i 2021.

Parktraktorenes aften

Men det registreres ikke bare store, velkjente traktorer her i landet. Tvert imot. Lovol har gjort det godt på markedet siden de kom til landet for noen år siden. Og de ligger stadig inne på topp 10. Nykomlingen Yto, som vi omtalte i fjor, gjør det stadig bedre og har allerede registrert halvparten av det de gjorde i hele 2021. Også de er nå inne på topp 10 foran kjente merker som Kubota, McCormick og Zetor.

Vi vil også ønske et nytt merke velkommen inn i registreringsstatistikken. Captain, som den heter, er en ungarsk parktraktor.

Powered by Labrador CMS