De enkle traktorene fra Kina har vekket interesse hos småbrukere. Foto: Sandvik landbruk
De enkle traktorene fra Kina har vekket interesse hos småbrukere. Foto: Sandvik landbruk

Har truffet et marked med hobbytraktoren

Etter å ha registrert sju traktorer i hele 2020, har Sandvik Landbruk tro på at det skal få solgt minst tre ganger så mange i år.

Publisert

Den tidligere Kubota-forhandleren Sandvik Landbruk i Kvinnherad begynte å føre YTO i fjor, og registrerte da sju traktorer. Etter at de to første månedene i år var uten registreringer, dukket de opp med fire registrerte YTO i mars.

Ytterligere fire traktorer fra YTO kan dukke opp på april-statistikken.

– Vi håper å få registret dem i april, men problemene i Suez-kanalen har ført til noe forsinkelse i forsendingen fra Kina, sier Hans Ølver Sandvik, daglig leder i Sandvik Landbruk.

Hobbybønder er kundegruppen

I tillegg har de bestillinger på 15 traktorer til.

– Hovedsakelig går de til hobbybønder og snøbrøyting. Det er mange småbrukere som handler, sier Sandvik.

De fører for tiden modeller fra 25 til 50 hk, men det er modellen YTO MF504C på 50 hk som er den mest etterspurte. Av de fire som ble registrert i mars, var det en traktor på 40 hk og tre på 50 hk.

– Den er rimelig, og med 50 hestekrefter kan du kjøre en fôrhøster med den. Dette er enkle traktorer, men den har synkroniserte gir og vendegir, flatt gulv i hytta og hengende pedaler, sier Sandvik.

Etablerer forhandlernett

Sandvik Landbruk holder til i Vestland fylke, men de har også sikret seg flere forhandlere rundt omkring i landet. Det gjelder blant annet Oterhals Maskin i Aukra, Knutsens Landbruksservice med avdelinger i Hurdal og på Jessheim, Buskerud Traktor med avdeling i Hokksund og Lillesand. I følge Hans Ølver skal de allerede ha levert Yto fra Larvik i sør til Andøya i nord.

– Vi jobber stadig vekk med å få flere forhandlere, sier han.

Opp til 125 hk

Da de i desember 2019 gjorde kjent at de skulle bli forhandler av YTO, sto det i pressemeldingen at traktorer i størrelsen 70-110 hk vil være klar for import fra 2021. Dette er nå noe endret.

– Nye modeller fra rundt 65 hk er på trappene, og det kommer større traktorer som er tilpasset utslippskravene etter hvert. Modeller fra 90 til 125 hk skal være klart rundt nyttår, sier Sandvik.

Powered by Labrador CMS