Viking gressklipper satte verdenserkord.
Viking gressklipper satte verdenserkord.

Det ble verdensrekord!

Viking-grasklipperen satte i dag ny verdensrekord på Sandefjord Lufthavn. Den nye rekorden lyder på 215 km/timen.

Publisert

Dermed ble rekorden fra Spania i fjor på 187,6 km/t most ettertrykkelig. 

Dårlig vær med glatt og våt rullebane satte imidlertid kjepper i hjulene for rallyføreren Pekka Lundfaret under prøvekjøringa. Motoren ble full av vann og stoppet helt opp, men støtteapparatet ga seg ikke og etter en vellykka prøvetur, var det klart til første forsøk.

Forbedra rekorden med nesten 30 km/t

Foran et stort presseoppbud ga Lundefaret gass med sin ombygde VIKING T6, og første tur gikk unna i et forrykende tempo. Reglene sier imidlertid at du er nødt til å sette en snitthastighet over en distanse på en flygende mile - og dette må gjøres to ganger innafor en time.

Ufyselig vær på Torp i dag klarte ikke å stoppe verdensrekordforsøket.
Ufyselig vær på Torp i dag klarte ikke å stoppe verdensrekordforsøket.

Dermed var det klart for det andre forsøket, og også denne gangen gikk det bra. Til slutt viste hastighetsmålingene fra Norges Bilsportforbund at snitthastigheten over de 1609 meterne var 212,729 km/t den ene veien og 217,205 km/t den andre veien. Snitthastigheten ble da 214,967 km/t og soleklar ny verdensrekord!

Verdens raskeste grasklipper

- Nå sliter jeg litt med å ordlegge meg. Dette er så stort, og jeg må bare takke VIKING, teamet vårt og alle som har trodd på dette prosjektet. At vi skulle klare å ta ny verdensrekord i dag under disse forholdene hadde jeg aldri trodd, jublet Pekka Lundefaret.

Like stor jubel var det hos Pål Virik Nilsen, markedssjef hos gressklipperprodusenten VIKING.

- I dag er vi stolte over å ha verdens raskeste grasklipper. Det ble en spennende dag på grunn av været, men Pekka og resten av gjengen gjorde en kjempejobb. Dette kommer til å få oppmerksomhet over hele verden, sier Virik Nilsen.

Powered by Labrador CMS