Nokian Tyres og Valtra satte ny verdensrekord i 2015.

Valtra T234 i 130 km/t

Valtra og Nokian Tyres har satt ny hastighetsrekord med traktor, med 130,165 km/t. På snø!

Publisert

Rally-verdensmester Juha satt bak rattet på en Valtra T234 da den ble målt til en hastighet på hele 130,165 km/h.

Traktoren var utstyrt med Nokian Hakkapeliitta TRI vinterdekk med dimensjonene 440/80R28 151D og 540/80R38 167D. Hastighetsrekorden ble satt på en lukket motorvegstrekning i Nord-Finland 19. februar, på vinterføre. Du kan se video av verdensrekorden i lenken nederst i artikkelen.

Guinness-rekord

Den nye verdensrekorden er et samarbeid mellom Nokian Tyres og Valtra.

Vegstrekningen var totalt 2330 meter, og hastigheten ble målt over 50 meter midt på vegstrekningen.

Guinness World Records-organisasjonen definerer spesifikke regler for gjennomføring av verdensrekordforsøk for traktorer. Hastigheten som traktoren oppnår på de 50 metrene, måles i begge retninger. Verdensrekorden er derfor et gjennomsnitt av disse to hastighetsmålingene. Traktoren tar en "flying start", og den tillatte tiden for rekordforsøket er kun én time.

Nokian TRI konstruert for snø

Motoren er en standard Agco-motor, der Valtra har endret motorkarakteristikken.

- Jeg har gjennomført topphastighetsforsøk med flere biler tidligere. Dette var første gangen med traktor, og vi oppnådde ny verdensrekord ved første forsøk! Dekk og traktor jobbet veldig bra selv om forholdene var utfordrende, sier Juha Kankkunen.

Nokian Tyres lanserte Hakkapeliitta TRI ble lansert i 2014. Dekket er konstruert for kraftig grep på snødekt og iset vegbane med sitt oppdelte mønster og seiping. Nokian Tyres var den første til å introdusere dekk til traktorer med knottmønster for over 10 år siden. Nå kan de også smykke seg med verdensrekorden.

Se video av hvordan testen ble gjennomført her:

Powered by Labrador CMS