konkurranse grasklipper
konkurranse grasklipper

Verdens raskeste grasklipper?

I morgen, torsdag, forsøker denne norskbygde grasklipperen til Viking å sette ny fartsrekord på Sandefjord Lufthavn Torp. Den gjeldende verdensrekorden lyder på 187,6 km/t.

Publisert

Med sine over 400 hk håper grasklipperen å komme i mål med ny verdensrekord.

Det er rallyføreren Pekka Lundefaret som klokka 10.30 skal forsøke å slette den nåværende verdensrekorden fra Spania i 2014. For å sette ny rekord må han kjøre raskere enn 187.6 km/t i snitt over en distanse på en flygende mile - og dette må skje to ganger innafor en time.

Må likne på en vanlig grasklipper

Fartsmonsteret lyder navnet «World's fastest Viking» og bygd på en Viking T6 grasklipper. For å kunne ta den offisielle verdensrekorden og komme i Guinness Rekordbok, må fartsvidunderet for det første likne på en vanlig grasklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer.

-I tillegg må den kunne klippe gras, og på denne konkurransemaskinen har vi et vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor, sier Pål Virik Nilsen som er markedssjef for Viking grasklippere i Norge.

Bensintanken i oppsamleren

Konkurranseklipperen, som det tok ett år å bygge, drives av en V8-motor på 408 hestekrefter og 590 Newtonmeter. Den veier rett i underkant av 500 kilo og har hjul fra en Formel 3-bil. I det som vanligvis er en oppsamler for gras finner du kjølesystemet og bensintanken.

Powered by Labrador CMS