Tore og Kristina Svinvik mottar BU-prisen for Møre og Romsdal fra Mari Klokk Leite i Innovasjon Norge.
Innovasjon Norge
De fikk BU-pris for å ha valgt folk framfor fe
Da Tore og Kristina Svinvik tok over garden i 2015, sto valget mellom å ha folk eller fe i fjøset. De bytta bort kua.
Nå har de fått Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for
Møre og Romsdal for å ha valgt gardsrestaurant framfor melkeproduksjon. Innovasjon Norge kaller det "et modig valg" i pressemeldingen.
Gardsrestaurant i fjøset
- I 2015 tok vi et valg om å legge ned drifta på
tradisjonelt landbruk i Svinvika, og heller satse på andre muligheter garden ga
oss, sier paret i en pressemelding fra Innovasjon
Norge.
Fjøset hvor det tidligere sto produksjonsdyr er nå bygd
om til restaurant. Her serverer de mat basert på lokale råvarer blant annet fra
gardbrukere som fortsatt har drift på garden.
Bidrar til arbeidsplasser
- Vårt mål og ønske har heile tida vært å fremme landbruket på en god måte gjennom restauranten vår i fjøset, sier paret.
Innovasjon Norge begrunner utmerkelsen med at Svinvik
Gard blant annet er med på å løfte andre virksomheter i lokalsamfunnet, blant annet i
landbruket, hotellbransjen og underholdningsaktører. I tillegg bidrar restauranten til sysselsetting i bygda, særlig av ungdommer.