Avdelingsdirektør i Innovasjon Noreg Mari Klokk Leite delte ut prisen til Tore og Kristina Svinvik
Tore og Kristina Svinvik mottar BU-prisen for Møre og Romsdal fra Mari Klokk Leite i Innovasjon Norge.

De fikk BU-pris for å ha valgt folk framfor fe

Da Tore og Kristina Svinvik tok over garden i 2015, sto valget mellom å ha folk eller fe i fjøset. De bytta bort kua.

Publisert

Nå har de fått Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Møre og Romsdal for å ha valgt gardsrestaurant framfor melkeproduksjon. Innovasjon Norge kaller det "et modig valg" i pressemeldingen. 

Gardsrestaurant i fjøset

- I 2015 tok vi et valg om å legge ned drifta på tradisjonelt landbruk i Svinvika, og heller satse på andre muligheter garden ga oss, sier paret i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Fjøset hvor det tidligere sto produksjonsdyr er nå bygd om til restaurant. Her serverer de mat basert på lokale råvarer blant annet fra gardbrukere som fortsatt har drift på garden.

Bidrar til arbeidsplasser

- Vårt mål og ønske har heile tida vært å fremme landbruket på en god måte gjennom restauranten vår i fjøset, sier paret.

Innovasjon Norge begrunner utmerkelsen med at Svinvik Gard blant annet er med på å løfte andre virksomheter i lokalsamfunnet, blant annet i landbruket, hotellbransjen og underholdningsaktører. I tillegg bidrar restauranten til sysselsetting i bygda, særlig av ungdommer.

Powered by Labrador CMS