Kvinnene går på med krum hals i de mange og varierte arbeidsoppdragene Bjugn og Ørland Bygdeservice klarer å skaffe seg.

Kvinnene har inntatt Ørland-Bjugn Bygdeservice

Ørland-Bjugn Bygdeservice BA har stukket av med årets Bygdeutviklingspris i fylket. Mye takket være at de har klart å involvere kvinnene i drifta og at de utnytter nærheten til flystasjonen.

Publisert

Ønsker du rundvask eller tanking av jagerfly? Da er det bare å ringe Ørland-Bjugn Bygdeservice!

Flystasjon og kvinner

Fleksibilitet, kreativitet, praktisk erfaring og god samarbeidsevne. Slik lyder suksessoppskriften for Ørland-Bjugn Bygdeservice.

– Ørland-Bjugn Bygdeservice er en god og profesjonelt drevet bedrift som involverer mange personer i lokalsamfunnet. De tar på seg allsidige oppgaver, har utnyttet fordelen ved å bo nær Ørland Flystasjon, utnytter maskinparken og ledig arbeidskapasitet utover landbruksrelatert arbeid. Det er også positivt at de involverer kvinner i stor grad, noe som er nytt i bygdeservicesammenheng.

Ordene tilhører juryens formann, Fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Fem millioner i året

Ørland-Bjugn Bygdeservice ble etablert våren 2006 av 15 bønder i Ørland og Bjugn kommuner. I dag omsetter Ørland-Bjugn Bygdeservice BA for ca. fem millioner kroner på årsbasis. På det mest travle er ca. 60 kvinner og menn i arbeid i bedriften.

– Målet er å utnytte ubrukt tid, spe på inntektene fra garden, samt å utnytte maskiner og utstyr på best mulig måte. Oppdragene varierer og markedsbegrensningene er få eller ingen. Ekstrabonusen er arbeidsfellesskap og et større sosialt nettverk, uttaler daglig leder Reidar Hernes.

Til finalen i Oslo

Bygdeutviklingsprisen er en næringsutviklingspris for bedrifter eller personer som har etablert en vellykket bedrift med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Prispengene er 50 000 kroner. 

Alle fylkesvinnere går videre til den nasjonale konkurransen Skaperkraft, som arrangeres i Oslo sist i november.

Powered by Labrador CMS