Det er solide dimensjoner både på dekka og tanken på Big Foot-vogna fra Fliegl.
Det er solide dimensjoner både på dekka og tanken på Big Foot-vogna fra Fliegl.

Gjødselvogn på breie føtter

Fliegl Big Foot er nye vogner som rommer 16 og 18 kubikk med blautgjødsel.

Publisert

Det er nok i største laget for mange norske bønder, men det som kan gjøre den interessant, er muligheten til å få større hjul enn på tidligere modeller.

Fliegl har erkjent at store vogner gjør for mye skade på jordstrukturen, spesielt på myrjord og i områder med mye nedbør.

Svingbare bakhjul

De to nye vognene har fått to store hjulbuer på hver side. Her er det plass til hjuldimensjon 800/65R32. Som tilleggsutstyr kan du få dekktrykksregulering og en egen skruekompressor montert på vogna.

De bakerste hjula er svingbare, enten ved at de løper fritt eller at hjula blir tvangsstyrt dit du vil elektrohydraulisk. På andre store vogner har Fliegl også mulighet til å levere en teleskopløsning på den forreste akselen. Dette gjør at framhjula kan trø i andre spor enn de bakerste. Om Big Foot har denne muligheten er uklart.

Vakuum eller pumpe

Tanken på begge variantene er 650 cm lang, og du kan velge om vogna skal være ei enkel pumpevogn eller vakuumvogn. Uavhengig av hva du velger, får du ei lastearm på fem meter som tilleggsutstyr.

På pumpevognene får du ei eksentersnekkepumpe eller ei dreiestempelpumpe for sjøllasting, mens vakuumvogna har en egen turbofyller plassert under tanken for å hjelpe kompressoren.

Powered by Labrador CMS