Arrangørene mener det ikke er nok med landbruksmesse i Midt-Norge kun hvert tredje år, her fra Agrisjå 2017.

Drar i gang nok ei norsk landbruksmesse

Orkel og Fjøssystemer går sammen om ei ny landbruksutstilling i Midt-Norge.

Fra utlandet har vi sett at det blir stadig vanskeligere for landbruksmessene. I fjor måtte den svenske MaskinExpo kaste inn håndkleet bare en måned før den skulle bli arrangert. I år det er Sima som har meldt fra at de ikke har grunnlag for å arrangere årets messe som var planlagt å finne sted til høsten.

Maskin og landbruk på Fannrem

Signalene fra utlandet til tross, nå har en rekke aktører i Midt-Norge gått sammen for å arrangere Mett Landbruk, en ny norsk messe. Den skal finne sted 31. mai til 1. juni på travarenaen på Fannrem, i bygda der Orkel holder til.

- Mett landbruk er ei regional landbruksutstilling for gårdbrukere og landbruksrelaterte virksomheter i Midt- Norge, og for alle med interesse for landbruk, maskiner, norsk mat og levende lokalsamfunn, heter det i pressemeldingen.

Vil vise fram sysselsettinga

Det er Fjøssystemer, Orkel Direkte,  bondelagene i Orkland, Varig Orkla Arena, Orkla Sparebank og Varig Orkla Forsikring som står bak arrangementet. De ser for seg at messa kan bli en fast hendelse de årene hvor det ikke blir arrangert Agrisjå i Stjørdal.

I tillegg til maskinutstilling og representanter fra landbruk og skogsnæring, ser de for seg at også lokalmat og håndverk har en plass på messa.

- Det er viktig å synliggjøre den omfattende sysselsettinga og verdiskapninga i næringa, og de mange tilknyttede virksomhetene, skriver arrangørene.

Powered by Labrador CMS