6M med AutoPowr skal ta John Deere til toppen av pallen igjen, tror Glærum.
6M med AutoPowr skal ta John Deere til toppen av pallen igjen, tror Glærum.

– Vi kommer sterkt tilbake i 2021

Felleskjøpet har en klar målsetning om å gjenerobre førsteplassen.

Publisert

Sølv er nederlag, uttalte skøyteløperen Knut Johannesen. I 2019 greide John Deere å hale i land seieren med 11 flere solgte traktorer enn Valtra. Slik ble det ikke i 2020.

I andre halvår har finnene klart å sikre seg et forsprang, og ved årsslutt ligger de hele 108 traktorer foran de grønne.

Tøft marked

Produktsjef Tore Glærum hos Felleskjøpet forteller at starten på 2020 ble tøff, med valutakurser som slo hardt ut på prisene. De har også opplevd leveringsproblemer, spesielt på modellene som kommer fra USA.

Felleskjøpet selger også et stort antall traktorer til Golf og Turf, og det er her salget har sviktet mest i året som har gått ifølge Glærum.

Covid-19 må nok ta en del av skylda for problemene. Mot slutten av 2020 har valutaen bedret seg, og Glærum ser lysere på året som kommer.

6M er den nye gullgutten

I Norge er det klart mest etterspørsel etter kompakte firesylindra traktorer. Glærum forteller at Felleskjøpet har stor tro på at de nye trinnløse utgavene av den litt enklere 6M serien skal ta salget til nye høyder.

Modellene ble presentert i fjor, men de første traktorene kommer ikke til landet før nå.

– Spesielt de korte firesylindra modellene vil gi oss et løft. Mange har savnet en arvtager etter 6430 Premium, og den kommer nå, sier Glærum.

Ut på tur

I starten av det nye året har Felleskjøpet planene klare om å gjennomføre det de kaller John Deere og Tokvam-dager. I første rekke er det entreprenører som er målgruppen. Andre aktiviteter er også under planlegging.

– Det føles uten tvil best å være på topp, og vi kommer til å gjøre alt for at John Deere skal være tilbake førsteplass når 2021 er over, sier Glærum.

Powered by Labrador CMS