Valtra har flest registreringer i 2020.

Traktorstatistikken: Valtra er vinneren av 2020

Det ble kun registrert 2601 traktorer i 2020. Det er enda lavere enn i 2009. Vi må helt tilbake til 1992 for å finne et lavere registreringstall.

Publisert

Valtra-folket har allikevel grunn til å juble. Det er registrert 78 Valtra-traktorer i desember og totalen for året er hele 596 registreringer. Det gjør at Valtra havner på toppen pallen.

Nummer to på lista, John Deere, havnet mer enn 100 traktorer bak Valtra. Totalen til John Deere havner på 488 for 2020. Sammenligner vi det med totalen for 2019 på 753 traktorer, er det en reduksjon på mer enn 260 enheter. På tredjeplassen finner vi Massey Ferguson med 448 registreringer totalt i fjor.

To av ti går i pluss

Alle de seks øverste på lista har færre registreringer enn i 2019. Case IH på sjuende plass og Kubota på tiende plass er de eneste merkene på topp-10 som ligger i pluss sett mot året før. Det totale traktormarkedet er redusert med 21 prosent sammenlignet med 2019. Når det er sagt, kan koronapandemien ha hatt en betydning her.

Overrasket over totalen

– Jeg er veldig godt fornøyd med å være på toppen på registreringsstatistikken. Det er jo dette vi kjemper og jobber for hvert år. Men jeg er litt overrasket over at totalmarkedet har gått så mye ned i 2020. Der er kanskje forståelig ut fra hva som har skjedd i og rundt denne koronapandemien, men nedgangen har vært større enn jeg forutså, sier Tor Jon Garberg, salgssjef Valtra i Norge.

Tor Jon Garberg, salgssjef Valtra i Norge.

Selv om totalen for 2020 er lavere enn i 2019, har Valtra økt markedsandelen sin i Norge i 2020.

– Valtra har aldri hatt en så stor markedsandel i Norge som i 2020. Leveransene har fungert bra gjennom året til tross for pandemien. For oss er det viktig at våre folk er oppdatert faglig slik at salgs- og serviceapparatet kan hjelpe kundene når de trenger det. Store og små forhandlere spredt over hele landet gjør en god jobb, noe vi også ser på tilbakemeldingene vi får fra kunder, sier Garberg.

I høst lanserte Valtra G-serien, som legger seg i et segment mellom dagens A- og N-serie. Garberg har stor tro på den nye serien.

– Valtra har etter hvert fått en god modellmiks, der enkeltmodellene N174, T234 og A114 står for en stor del av volumet i sine klasser. Den nye G-serien har blitt godt mottatt og de første traktorene er allerede levert. G-serien kommer til å selge godt i segmentet 100-140 hk, tror Garberg.

Powered by Labrador CMS