Foto: Fliegl
Foto: Fliegl

FK klar med nye hengere

Felleskjøpet samarbeider med flere kjente leverandører for å få et bredt utvalg av hengere.

Publisert

Avtalen med Orkel opphørte i fjor, og Felleskjøpet har brukt litt tid for å få på plass et nytt utvalg av hengere. Nå er svaret klart. Et utvidet samarbeid med Fliegl, og Metsjø skal gi et komplett hengersortement.

– Ingen hengerleverandør kan tilby hele spekteret. Derfor har vi valgt å satse på tre forskjellige leverandører for å kunne tilby alt fra billige små hengere og opp til de dyreste for proffmarkedet, forklarer David Eik i Felleskjøpet.

De minste fra Fliegl

Den enkelaksla EDK-serien fra Fliegl har modeller fra 2,6 til 8 tonn, og alle har treveis tipp. Ramma er galvanisert.

TDK-serien har fjærende tandemaksel, og treveis tipp. Ramma er galvanisert, og du får modeller fra 8 tonn og oppover. David Eik hos Felleskjøpet har tro på at modellene på 11 og 15 tonn vil bli volumselgere. Her har Fliegl laget en spesiell variant for Norge med 240 cm bredde på planet. Dette gjør den egnet for rundballer, og kassetransport.

Mulighet for mye tilleggsutstyr

Du kan få komplett graspåbygg, og kornkarmer til de fleste modellene. Graspåbygget har framkarm av netting for å få god sikt inn i lasset.

Alle modellene fra seks tonn og oppover blir levert med bremser, og du har mulighet for luftbremser. Hvis du vil kjøre fort kan du også få høghastighetsutstyr, og mulighet til å kjøre fortere enn 40. Her er det viktig å huske regelverket om fartsskriver, slik at du kjører lovlig.

– For å konkurrere på pris vil lagermodellene ha relativt lite utstyr, men du har mulighet til å bestille mer hvis du ønsker det, sier David Eik

Hjul for enhver smak

Du kan velge mellom mange forskjellige hjulalternativer, og de større boggihengerne kan leveres med lastebilhjul opp til 44,5 cm bredde. Det gir mindre rullemotstand og drivstofforbruk ved veikjøring.

Oppgir brutto vekt

De fleste hengerprodusenter oppgir nyttelast i modellbetgnelsen, mens Fliegl oppgir totalvekt. En 11-tonns henger kan laste vel 8 tonn last.

David Eik forteller at de kan skaffe hele porteføljen fra Fliegl på bestilling. De leverer avskyvervogner, dyrevogner, skruevogner, og mye mer. Her vil det bli lengre leveringstid enn på vanlige hengere.

Salget starter 1. mars, og i første omgang kommer Felleskjøpet til å ta inn hengere med 6, 11, og 15 tonns totalvekt til lager.

Metsjø i midten

I lettdumperklassen satser FK på Metsjø-modellene Metano og Metamid. Disse hengerne er kjent for oss nordmenn fra tidligere, men de har fått flere oppgraderinger, med blant annet et nytt og smidigere utformet drag.

– I de årene Felleskjøpet solgte Orkel valgte de å tilby kun de største modellene fra Metsjø for å unngå konkurranse. Nå er tiden inne for å ta inn et større utvalg fra svenskene. Du kan velge mellom en hel lettdumperkasse eller et plan med hardox bunn, nedfellbare karmer, og hydraulisk baklem, forteller Eik.

TOR for de store

I toppen av hengerutvalget finner vi den nye norske hengeren TOR.

– Den er i øvre sjikt både når det gjelder pris og ikke minst kvalitet, mener Eik.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS